Biztonsági kompetenciaközpontot nyílik Budapesten

​A Micro Focus biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten.
 

A kompetenciaközpont ebben a hónapban nyílik meg a Novell PSH keretein belül, tízfős, külön erre a célra dedikált szakembergárdával. Az Enterprise Security Center az ügyfelek és a szoftverekkel foglalkozó partnerek számára egyaránt támogatást nyújt a teljes, Magyarországon elérhető vállalatbiztonsági termékportfólióhoz.
 
A Micro Focus úgy látja, hogy a cégeknek nagy szükségük van a szakértői támogatásra, mivel a kiberveszélyek száma megállíthatatlanul emelkedik. Ezzel egyidejűleg a kiberbiztonsági szakemberek iránt is fokozódik az igény. (Három éven belül várhatóan a jelenlegi triplájára, 3,5 millióra nő a betöltetlen munkahelyek száma.)
 
"A vállalatok számára rendkívül komoly probléma, hogy a kiberfenyegetések egyre összetettebbek, és a számuk is meredeken nő, miközben egyre nagyobb a hiány biztonsági szakemberekből" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország Dél-Kelet Európáért felelős regionális igazgatója.
 
A Micro Focus kínálata magában foglalja az adatok, az alkalmazások és a végpontok védelméért felelős szoftvereket, valamint az azonosság- és hozzáféréskezelési termékeket egyaránt. A HPE szoftveres üzletágának átvételével mostantól a Micro Focus portfóliójába tartozik többek között a Voltage és az Atalla. Utóbbi a FIPS 140-2 Level 3 szabványnak megfelelő, hardveres titkosítást támogató eszköz. A Voltage termékcsalád pedig egyebek mellett olyan szoftvereket kínál, amelyek a felhőben, valamint a helyben tárolt levelek, fájlok és egyéb érzékeny adatok védelméről gondoskodnak.
 
A Security Operations feladatok ellátásában az ArcSight termékvonal támogatja a cégeket. A Micro Focus új vállalatbiztonsági kompetenciaközpontja az ArcSight szoftverek mellett támogatást nyújt a hasonló funkciókkal rendelkező Sentinel biztonsági információ- és eseménykezelő rendszerhez is.
Vélemények
 
  1. 4

    A Linux Kernel egy fontos biztonsági frissítést kapott.

  2. 4

    A VMware egy olyan hibajavítást tett letölthetővé, amely egy konténerkezelési rendellenességet szüntet meg.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
​DDoS támadásokat bérlő magyar ügyfeleket keres az Europol

Miután a világ legnagyobb bérelhető DDoS szolgáltatást nyújtó weboldalát tavaly a hatóságok lezárták, az üzemeltetőit letartóztatták, most az ügyfeleket célozza meg az Europol, akik között magyarok is lehetnek.

Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

hirdetés
Közösség
1