Biztonsági céget vett a BlackBerry

A BlackBerry bejelentette, hogy felvásárolja a Cylance biztonsági vállalatot, és ezzel újabb védelmi technológiákra tesz szert.
 

A BlackBerry mindig is nagy hangsúlyt helyezett a biztonságra, és ez napjainkban sincs másként. A vállalat pontosan tisztában van azzal, hogy az egyre inkább mobilizálódó, IoT-felé elmozduló világunkban a végpontok biztonsága kritikus kérdésként jelentkezik, és ez a jövőben csak fokozódni fog. Ezért úgy határozott, hogy egy cég bekebelezésével terjeszti ki a jelenlegi biztonsági megoldásainak képességeit. A választás a Cylance cégre esett.
 
A Cylance jelenleg több mint négyezer ügyféllel rendelkezik, és jelen van a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 20 százalékánál. A bevételei az elmúlt pénzügyi évben 130 millió dollárt tettek ki, és évről évre 90 százalékos növekedés figyelhető meg a pénzügyi eredményeiben. A vállalat a BlackBerry számára 1,4 milliárd dollárt ért, ennyit fizetett ugyanis a felvásárlásért.
 
Már a jövő is kezd körvonalazódni a BlackBerry-nél, legalábbis a végpontbiztonságot illetően. Eszerint a Cylance a felvásárlást követően egy új üzleti egységként fog tovább élni a BlackBerry irányítása alatt. A munkavállalók is e divízió keretében folytatják majd a munkájukat. A jelenlegi tervek szerint a legfontosabb feladatuk a Cylance technológiák QNX és Spark platformokhoz történő illesztése lesz, ugyanis a BlackBerry ezeket akarja további védelmi vonalakkal felvértezni. Különösen azon megoldások kapcsán, amelyek a jövőben az autóiparban, a robotikában és az egészségügyi berendezésekben kapnak majd helyet. Ezekben - a Cylance-nek köszönhetően - elsősorban a gépi tanulásra épülő védelmi technológiák jutnak majd szerephez.
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1