Bevetésre kész a Cisco SecureX

​A Cisco új biztonsági megoldást jelentett be a több mint 100 ezer résztvevővel lezajlott CiscoLive! Digital konferencián.
 

A virtuális eseményen bemutatott innovációk 3 fő területre - az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó technológiákra, a szándékalapú hálózatokra, valamint a biztonságra - fókuszáltak. A Cisco egyúttal jelezte, hogy a napokban elérhetővé válik a felhasználók számára a felhő alapú biztonsági platformja, a SecureX. 

A korábban már bemutatott koncepció célja, hogy csökkentse a biztonsági rendszerek összetettségét, és növelje az átláthatóságot. A megoldás képes azonosítani az ismeretlen fenyegetéseket, és automatizálni a védelem szempontjából kulcsfontosságú munkafolyamatokat. A technológia a helyi hálózatok, a végpontok, az alkalmazások és a felhő alapú környezetek esetében is bevethető.

A Cisco SecureX a biztonsági portfólió egészét tekintve növeli az átláthatóságot a Cisco és más, együttműködő gyártók megoldásait is figyelembevéve. Elemzi a biztonsági incidenseket és adatokat, beleértve a végpontok, a switch-ek és az útválasztók titkosított hálózati forgalmát, valamint a Google, az AWS, az Azure, illetve a magán adatközponti környezeteket. 

Az újdonság a Cisco Talos csoporttól érkező valós idejű információk és elemzések alapján feltérképezi a fenyegetéseket, és ezzel párhuzamosan felderíti a valós célpontokat. Ezáltal az incidensreagálás arra a területre (rendszerre) összpontosíthat, amely az adott pillanatban a legnagyobb veszélynek van kitéve.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Oracle VirtualBoxhoz hét biztonsági hibajavítás vált elérhetővé.

  2. 4

    Az Adobe kritikus veszélyességű hibákat javított az Adobe Illustrator szoftverében.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség