Bevetésre kész a Cisco SecureX

​A Cisco új biztonsági megoldást jelentett be a több mint 100 ezer résztvevővel lezajlott CiscoLive! Digital konferencián.
 

A virtuális eseményen bemutatott innovációk 3 fő területre - az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó technológiákra, a szándékalapú hálózatokra, valamint a biztonságra - fókuszáltak. A Cisco egyúttal jelezte, hogy a napokban elérhetővé válik a felhasználók számára a felhő alapú biztonsági platformja, a SecureX. 

A korábban már bemutatott koncepció célja, hogy csökkentse a biztonsági rendszerek összetettségét, és növelje az átláthatóságot. A megoldás képes azonosítani az ismeretlen fenyegetéseket, és automatizálni a védelem szempontjából kulcsfontosságú munkafolyamatokat. A technológia a helyi hálózatok, a végpontok, az alkalmazások és a felhő alapú környezetek esetében is bevethető.

A Cisco SecureX a biztonsági portfólió egészét tekintve növeli az átláthatóságot a Cisco és más, együttműködő gyártók megoldásait is figyelembevéve. Elemzi a biztonsági incidenseket és adatokat, beleértve a végpontok, a switch-ek és az útválasztók titkosított hálózati forgalmát, valamint a Google, az AWS, az Azure, illetve a magán adatközponti környezeteket. 

Az újdonság a Cisco Talos csoporttól érkező valós idejű információk és elemzések alapján feltérképezi a fenyegetéseket, és ezzel párhuzamosan felderíti a valós célpontokat. Ezáltal az incidensreagálás arra a területre (rendszerre) összpontosíthat, amely az adott pillanatban a legnagyobb veszélynek van kitéve.
Vélemények
 
  1. 3

    A Fortinet egy biztonsági rést foltozott be.

  2. 3

    A Nextcloud kapcsán egy biztonsági rendellenességre derült fény.

  3. 2

    ​A WastedLocker zsaroló program nagy felfordulást képest okozni a számítógépeken, és biztonsági mentések hiányában akár helyreállíthatatlan károkat is előidézhet.

 
Partnerhírek
​Az ESET kutatói felfedezték a KryptoCibule-t

Egy korábban nem ismert rosszindulatú trójai szoftvercsaládot fedeztek fel az ESET kutatói, amely kártékony torrenteken keresztül terjedve többféle trükköt is bevet annak érdekében, hogy annyi kriptovalutától fossza meg áldozatait, amennyitől csak lehetséges – mindezt észrevétlenül.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá a TikTok fiókunkat?

​A TikTok három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend, hiszen mára a második legnépszerűbb social média platformmá nőtte ki magát.

hirdetés
Közösség