Bevetésre kész a Cisco SecureX

​A Cisco új biztonsági megoldást jelentett be a több mint 100 ezer résztvevővel lezajlott CiscoLive! Digital konferencián.
 

A virtuális eseményen bemutatott innovációk 3 fő területre - az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó technológiákra, a szándékalapú hálózatokra, valamint a biztonságra - fókuszáltak. A Cisco egyúttal jelezte, hogy a napokban elérhetővé válik a felhasználók számára a felhő alapú biztonsági platformja, a SecureX. 

A korábban már bemutatott koncepció célja, hogy csökkentse a biztonsági rendszerek összetettségét, és növelje az átláthatóságot. A megoldás képes azonosítani az ismeretlen fenyegetéseket, és automatizálni a védelem szempontjából kulcsfontosságú munkafolyamatokat. A technológia a helyi hálózatok, a végpontok, az alkalmazások és a felhő alapú környezetek esetében is bevethető.

A Cisco SecureX a biztonsági portfólió egészét tekintve növeli az átláthatóságot a Cisco és más, együttműködő gyártók megoldásait is figyelembevéve. Elemzi a biztonsági incidenseket és adatokat, beleértve a végpontok, a switch-ek és az útválasztók titkosított hálózati forgalmát, valamint a Google, az AWS, az Azure, illetve a magán adatközponti környezeteket. 

Az újdonság a Cisco Talos csoporttól érkező valós idejű információk és elemzések alapján feltérképezi a fenyegetéseket, és ezzel párhuzamosan felderíti a valós célpontokat. Ezáltal az incidensreagálás arra a területre (rendszerre) összpontosíthat, amely az adott pillanatban a legnagyobb veszélynek van kitéve.
Vélemények
 
  1. 3

    A PuTTY alkalmazás egy biztonsági hibától vált meg.

  2. 3

    A Samba közepes veszélyességű sérülékenységek miatt kapott frissítést.

  3. 1

    A Devilshadow trójai sok funkcióval képes támogatni a kiberbűnözők által végrehajtott károkozásokat.

 
Partnerhírek
Az ESET kutatói feltérképezték a katonai és diplomáciai célpontokat támadó InvisiMole csoport működését

Az InvisiMole új kampányát vizsgálva az ESET kutatóinak sikerült feltárniuk a csoport frissített eszközkészletét, valamint a Gamaredon hackercsoporttal való szoros együttműködésük részleteit is.

​LinkedIn-en keresztül támadó hackereket lepleztek le az ESET kutatói

Álláshirdetésnek álcázott adathalász támadásokat lepleztek le az ESET kutatói, melyek vélhetően az észak- koreai illetőségű Lazarus csoporthoz köthetők.

hirdetés
Közösség