Bekebelezi a Cisco a Duo Security vállalatot

​A Cisco bejelentette, hogy felvásárolja a hitelesítési és azonosítási technológiáiról ismert Duo Security vállalatot.
 
hirdetés
Az információbiztonsági piacon komoly értéket képviselnek azok a megbízható technológiák, amelyek több szinten képesek megvalósítani a felhasználók hitelesítését. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint 2018 eddigi egyik legjelentősebb felvásárlásának bejelentése. A Cisco menedzsmentje ugyanis úgy határozott, hogy bekebelezi a Duo Security céget, és ezért nem kevesebb mint 2,35 milliárd dollárt hajlandó fizetni.
 
A Duo Security elsősorban a többrétegű azonosítási megoldásairól vált ismertté az elmúlt években, és nemcsak a technológia, hanem a pénzügyek terén is jól teljesített. Az elmúlt négy évben mindig meg tudta duplázni a bevételeit. Jelenleg több mint 10 ezer fizetős ügyfele van, és havonta körülbelül 300 millió hitelesítést hajt végre. Az ügyfelei között olyan vállalatokat találunk, mint például a Facebook, a K-Swiss, a Paramount Pictures és a Toyota.
 
A több mint 500 alkalmazottat foglalkoztató Duo Security - amennyiben a felvásárlást jóváhagyják az illetékes hatóságok - a Cisco égisze alatt fognak tovább dolgozni, és a vezetőjük Dug Song, a Duo Security társalapítója, valamint elnök-vezérigazgatója marad.
 
Az egyelőre még nem ismert, hogy a Duo Security technológiája mikor és milyen mértékben fog integrálódni a Cisco egyes megoldásaiba. Az azonban biztos, hogy a védelmi képességek terén jó szolgálatot fognak tenni a Cisconak. A Duo technológiái ugyanis nem kizárólag egy egyszerű kétfaktoros azonosítással intézik el a hitelesítési teendőket, hanem ennél komplexebb módon segítik a biztonság megteremtését. Így például a felhasználókhoz vagy azok csoportjaihoz házirendek rendelhetők. Egyebek mellett megtiltható, hogy a felhasználók bizonyos országokból bejelentkezzenek a védett hálózatokba. De nemcsak humán szempontjából lehet feltételeket szabni a bejelentkezésekhez, hanem magukhoz az eszközökhöz is. Például a nem menedzselt vagy nem megfelelő védelmi szinttel rendelkező készülékekről történő bejelentkezések is tilthatók.
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1