Befutottak a Microsoft novemberi frissítései

​A Microsoft letölthetővé tette a novemberi hibajavításait, amelyekkel több tucat sérülékenységet lehet megszüntetni.
 

A Microsoft menetrend szerint adta ki a biztonsági frissítéseit. Ezúttal is a hibajavító keddek leggyakoribb szereplőihez váltak elérhetővé hibajavítások. Így a Windows mellett az Edge és az Internet Explorer webböngészők is veszélyes sebezhetőségektől szabadultak meg. Összesen 53 biztonsági rés befoltozására nyílt lehetőség.

Ebben a hónapban is figyelni kell az Office szoftverek foltozására, ugyanis ezekhez is megjelentek a legújabb frissítések. Mindezek mellett a .Net keretrendszer (ezúttal a .NET Core, valamint az ASP.NET Core) is fontos patch-ekkel gazdagodott. 

A novemberi hibajavító kedden olyan frissítések is érkeztek, amelyek kritikus veszélyességi besorolással rendelkező sérülékenységeket szüntetnek meg. E hibákról elmondható, hogy jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve rendszerhozzáférésre adhatnak lehetőséget, és egyes esetekben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételét is elősegíthetik. A legsúlyosabb hibákat az Internet Explorerben, illetve az Edge böngészőben kellett megszüntetniük a fejlesztőknek.

A szokásokhoz híven az Adobe Flash Player is megkapta a havi frissítését, aminek telepítésével szintén kritikus veszélyességű sebezhetőségek orvosolhatók. 

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók. 
Vélemények
 
  1. 3

    A Joomla webes tartalomkezelő rendszer egy újabb biztonsági hibától vált meg.

  2. 4

    A FortiClient fejlesztői egy biztonsági rést foltoztak be.

  3. 2

    A Ryuk zsaroló program is fájlok titkosítására, illetve váltságdíj követelésére hangolódott.

 
Partnerhírek
​Japán vírussal védekezne a kibertámadások ellen

Védekezési célokra használná a japán kormány azt a vírust, melyet a szigetország vállalkozásaival együtt dolgozna ki. A védekező kártevő a szigetország kibervédelmi stratégiájának része.

​Illegális webáruházakat zártak be

Komoly nemzetközi összefogással a hatóságok több országból lezártak két webshopot, mely az illegális interneten törvénytelen termékeket és szolgáltatásokat árusított.

hirdetés
Közösség
1