Befutottak a Microsoft novemberi frissítései

​A Microsoft letölthetővé tette a novemberi hibajavításait, amelyekkel több tucat sérülékenységet lehet megszüntetni.
 
hirdetés

A Microsoft menetrend szerint adta ki a biztonsági frissítéseit. Ezúttal is a hibajavító keddek leggyakoribb szereplőihez váltak elérhetővé hibajavítások. Így a Windows mellett az Edge és az Internet Explorer webböngészők is veszélyes sebezhetőségektől szabadultak meg. Összesen 53 biztonsági rés befoltozására nyílt lehetőség.

Ebben a hónapban is figyelni kell az Office szoftverek foltozására, ugyanis ezekhez is megjelentek a legújabb frissítések. Mindezek mellett a .Net keretrendszer (ezúttal a .NET Core, valamint az ASP.NET Core) is fontos patch-ekkel gazdagodott. 

A novemberi hibajavító kedden olyan frissítések is érkeztek, amelyek kritikus veszélyességi besorolással rendelkező sérülékenységeket szüntetnek meg. E hibákról elmondható, hogy jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve rendszerhozzáférésre adhatnak lehetőséget, és egyes esetekben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételét is elősegíthetik. A legsúlyosabb hibákat az Internet Explorerben, illetve az Edge böngészőben kellett megszüntetniük a fejlesztőknek.

A szokásokhoz híven az Adobe Flash Player is megkapta a havi frissítését, aminek telepítésével szintén kritikus veszélyességű sebezhetőségek orvosolhatók. 

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók. 
Vélemények
 
  1. 4

    A VirtualBoxhoz fontos hibajavítások váltak letölthetővé.

  2. 3

    A Comodo Antivirus esetében több biztonsági rés vár befoltozásra.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

Windows sérülékenységet kihasználó kártevő a láthatáron

​Az ESET szakemberei nemrégiben fedeztek fel és elemeztek egy új 0-day sebezhetőséget kihasználó programot (exploit), amely kelet-európai célpontok ellen irányult.

hirdetés
Közösség
1