Befutottak a Microsoft novemberi frissítései

​A Microsoft letölthetővé tette a novemberi hibajavításait, amelyekkel több tucat sérülékenységet lehet megszüntetni.
 

A Microsoft menetrend szerint adta ki a biztonsági frissítéseit. Ezúttal is a hibajavító keddek leggyakoribb szereplőihez váltak elérhetővé hibajavítások. Így a Windows mellett az Edge és az Internet Explorer webböngészők is veszélyes sebezhetőségektől szabadultak meg. Összesen 53 biztonsági rés befoltozására nyílt lehetőség.

Ebben a hónapban is figyelni kell az Office szoftverek foltozására, ugyanis ezekhez is megjelentek a legújabb frissítések. Mindezek mellett a .Net keretrendszer (ezúttal a .NET Core, valamint az ASP.NET Core) is fontos patch-ekkel gazdagodott. 

A novemberi hibajavító kedden olyan frissítések is érkeztek, amelyek kritikus veszélyességi besorolással rendelkező sérülékenységeket szüntetnek meg. E hibákról elmondható, hogy jogosulatlan távoli kódfuttatásra, illetve rendszerhozzáférésre adhatnak lehetőséget, és egyes esetekben az érintett rendszerek feletti teljes irányítás átvételét is elősegíthetik. A legsúlyosabb hibákat az Internet Explorerben, illetve az Edge böngészőben kellett megszüntetniük a fejlesztőknek.

A szokásokhoz híven az Adobe Flash Player is megkapta a havi frissítését, aminek telepítésével szintén kritikus veszélyességű sebezhetőségek orvosolhatók. 

A hibajavítások az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével telepíthetők, vagy a Microsoft weboldalairól tölthetők le. A sebezhetőségekkel kapcsolatban további információk a Biztonságportál Prémium weblapjain olvashatók. 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1