Bankbiztonsági kihívások 2019-ben

2018 rendkívül eseménydús volt a pénzügyi intézményekre leselkedő digitális fenyegetéseket illetően. Sajnos ez az idén sem fog változni.
 
hirdetés

A Kaspersky Lab előrejelzése szerint 2019-ben is jelentős mennyiségű kiberfenyegetéssel kell szembe nézniük a bankoknak, illetve a pénzintézeteknek.
 
Új kiberbűnözői csoportok
 
2018-ban a számos jól ismert kiberbűnözői csoport tagját tartóztatták le, akik többek között a Carbanak/Cobalt és a Fin7 tevékenységekért voltak felelősek. Ezek a csoportok tucatnyi, ha nem százas nagyságrendű, vállalatok és pénzügyi intézmények elleni támadásban vettek részt szerte a világon. A vezetőik és az egyes tagjaik letartóztatása azonban nem gátolta meg őket a támadások folytatásában. Idén valószínűleg ezek a csoportok széttöredeznek, a korábbi tagok új csoportokat alakítanak, ami gyakoribb támadásokhoz vezethet, potenciális áldozataikat pedig még nagyobb földrajzi területekről szedik majd.
 
Veszélyben a biometrikus adatok
 
A felhasználók azonosítására szolgáló biometrikus rendszereket folyamatosan építik ki a pénzügyi intézmények. Erre pedig a kiberbűnözők is figyelnek. Korántsem elképzelhetetlen, hogy egyre több olyan támadással kell majd szembenézni, amelyek biometrikus adatokat is érintenek majd.
 
Folytatódnak az ellátási láncok elleni támadások
 
Ezek az incidensek velünk maradnak 2019-ben is. A szolgáltatók elleni támadások hatékonynak bizonyultak a csalók számára, és lehetővé tették, hogy néhány nagyobb célpontot is "elérjenek" ilyen módon. Leginkább a piac fontosabb szereplőinek specializált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégeket veszélyeztetik.
 
Célkeresztben a belső hálózat
 
A fizikai biztonságot érintő esetleges hiányosságok miatt a kiberbűnözők várhatóan aktívabban ki fogják használni azokat a szituációkat, amikor adatlopásra és 4G/LTE modemeken keresztül történő adattovábbításra alkalmas számítógépeket, eszközöket tudnak elhelyezni a pénzintézeteken belül.
Vélemények
 
  1. 3

    A Lenovo Solution Center egy fontos biztonsági hibajavítást kapott.

  2. 3

    A McAfee Data Loss Prevention Endpoint for Windows alkalmazás két sebezhetőséget rejt.

  3. 2

    A Tepok trójai teljes mértékben használhatatlanná tudja tenni az általa megfertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
​Dollármilliomosok lehetünk hibavadászattal

Komolyabb lett az Apple hibavadász programja, a fődíj immár a másfél millió dollárt is elérheti.

Amikor az alkalmazott a belső ellenség

Több mint öt éven keresztül az AT&T egyes munkatársai pénzt kaptak azért, hogy kártevőket és engedély nélküli hardvereket telepítsenek a vállalat belső hálózatába.

hirdetés
Közösség
1