Az időseket sem kerülik a netes csalók

​Az interneten az idősebbeket sem kímélik a kiberfenyegetések. Ennek ellenére sokuk nem fordít kellő figyelmet a védekezésre.
 

Online tevékenységeink egyre nagyobb befolyással bírnak a mindennapi életünkre, és ez ugyanúgy igaz az idősebb korosztályra, mint a fiatalabbra. A Kaspersky Lab és a B2B kutatóintézet közös kutatása szerint az 55 év felettiek többsége, 84 százaléka naponta többször használja az internetet, 44 százaléka hetente legalább 20 órát online.
 
Kiderült, hogy a rokonok 60 százalékát nyugtalanítja, hogy az idősebb hozzátartozóik nem teszik meg a szükséges óvintézkedéseket, amikor neteznek. Az internetet használók 44 százaléka elismerte, hogy idősebb rokonaik találkoztak már kiberfenyegetéssel, online csalással, vírustámadással stb.
 
A veszélyek ellenére az idősebb korosztály képviselői sok esetben nem foglalkoznak kellő mértében a biztonsággal. Ezt szerencsére egyre több hozzátartozó ismeri fel. A válaszadók 34 százaléka telepített már biztonsági megoldást rokonai készülékeire, 32 százaléka rendszeresen oktatja és segíti szeretteit.
 
"Az idősebb felhasználók igencsak sebezhető és jól jövedelmező célcsoportot jelentenek a kiberbűnözők számára, akiket könnyen lehet malware, kémprogram vagy adathalász e-mailek segítségével becsapni. Az állandóan fejlődő kiberfenyegetések elleni küzdelem egyetlen módja a fokozott éberség és a hatékony biztonsági megoldások telepítése minden készülékre, beleértve a mobil eszközöket is" - mondta Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1