Az időseket sem kerülik a netes csalók

​Az interneten az idősebbeket sem kímélik a kiberfenyegetések. Ennek ellenére sokuk nem fordít kellő figyelmet a védekezésre.
 
hirdetés
Online tevékenységeink egyre nagyobb befolyással bírnak a mindennapi életünkre, és ez ugyanúgy igaz az idősebb korosztályra, mint a fiatalabbra. A Kaspersky Lab és a B2B kutatóintézet közös kutatása szerint az 55 év felettiek többsége, 84 százaléka naponta többször használja az internetet, 44 százaléka hetente legalább 20 órát online.
 
Kiderült, hogy a rokonok 60 százalékát nyugtalanítja, hogy az idősebb hozzátartozóik nem teszik meg a szükséges óvintézkedéseket, amikor neteznek. Az internetet használók 44 százaléka elismerte, hogy idősebb rokonaik találkoztak már kiberfenyegetéssel, online csalással, vírustámadással stb.
 
A veszélyek ellenére az idősebb korosztály képviselői sok esetben nem foglalkoznak kellő mértében a biztonsággal. Ezt szerencsére egyre több hozzátartozó ismeri fel. A válaszadók 34 százaléka telepített már biztonsági megoldást rokonai készülékeire, 32 százaléka rendszeresen oktatja és segíti szeretteit.
 
"Az idősebb felhasználók igencsak sebezhető és jól jövedelmező célcsoportot jelentenek a kiberbűnözők számára, akiket könnyen lehet malware, kémprogram vagy adathalász e-mailek segítségével becsapni. Az állandóan fejlődő kiberfenyegetések elleni küzdelem egyetlen módja a fokozott éberség és a hatékony biztonsági megoldások telepítése minden készülékre, beleértve a mobil eszközöket is" - mondta Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab alelnöke.
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1