Az adatbázisokat is felfalja a Filecoder zsaroló

A Filecoder zsaroló program könyörtelenül végez az áldozatául eső számítógépeken lévő fájlokkal. Az adatbázisokra pedig különös figyelmet fordít.
 

A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett. Így továbbra is fájlok titkosításával és a felhasználók megzsarolásával igyekszik pénzt szerezni a csalók számára.
 
A kártékony program a számítógépben található adattárolók mellett felkutatja a rendszerről elérhető és írható cserélhető meghajtókat, valamint a hálózati mappákat, majd a fájlok zömét tönkreteszi. Eközben azért arra figyel, hogy a Windows működőképes maradjon, így például a Windows és a Program Files könyvtárakat érintetlenül hagyja.
 
A zsaroló program külön figyelmet szentel a Microsoft SQL Servert futtató számítógépekre, ugyanis ezeken az adatbázisfájlokat is titkosítja. Az állományok kódolása során AES-256 alapú algoritmusokat használ.
 
Noha a vírusterjesztők azt ígérik az áldozatuknak, hogy három fájlt ingyenes helyreállítanak, ezúttal sem célszerű engedelmeskedni a követeléseiknek.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Microsoft a SharePoint Serverhez két újabb hibajavítást tett elérhetővé.

  2. 4

    A Microsoft rengeteg biztonsági rést foltozott be a webböngészői, különösen az Edge esetében.

  3. 2

    ​A Pots zsaroló program a rendszerfájlokon kívül minden állomány tönkretételére alkalmas, miközben még egy hamis Windows frissítést is kap a nyakába a felhasználó.

 
Partnerhírek
Lehallgathat az iPhone?

Noha az Apple nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, még vele is megeshet, hogy hibázik. Most egy programozói hiba varázsolt lehallgató készüléket a iPhone-okból.

Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszónál

Az e-mailek fontos részei mindennapi életünknek, mégis kevesen gondolunk bele, miként biztosíthatjuk fiókjainkat a jelszavak beírásán túl.

hirdetés
Közösség
1