Az adatbázisokat is felfalja a Filecoder zsaroló

A Filecoder zsaroló program könyörtelenül végez az áldozatául eső számítógépeken lévő fájlokkal. Az adatbázisokra pedig különös figyelmet fordít.
 

A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett. Így továbbra is fájlok titkosításával és a felhasználók megzsarolásával igyekszik pénzt szerezni a csalók számára.
 
A kártékony program a számítógépben található adattárolók mellett felkutatja a rendszerről elérhető és írható cserélhető meghajtókat, valamint a hálózati mappákat, majd a fájlok zömét tönkreteszi. Eközben azért arra figyel, hogy a Windows működőképes maradjon, így például a Windows és a Program Files könyvtárakat érintetlenül hagyja.
 
A zsaroló program külön figyelmet szentel a Microsoft SQL Servert futtató számítógépekre, ugyanis ezeken az adatbázisfájlokat is titkosítja. Az állományok kódolása során AES-256 alapú algoritmusokat használ.
 
Noha a vírusterjesztők azt ígérik az áldozatuknak, hogy három fájlt ingyenes helyreállítanak, ezúttal sem célszerű engedelmeskedni a követeléseiknek.
 
Vélemények
 
  1. 4

    Az iOS 12 kiadásával számos biztonsági résnek is búcsút intett az Apple.

  2. 3

    Az Apple Safari három sebezhetőségre kapott javítást.

  3. 2

    A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett.

Partnerhírek
Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

A kártevőket nem lehet ésszel elkerülni

Azt gondolhatnánk, hogy a vírusok elkerüléséhez elegendő okosan használni a számítógépet. A G DATA friss vírusstatisztikája egyértelműen cáfolja ezt az elképzelést.

hirdetés
Közösség
1