Az adatbázisokat is felfalja a Filecoder zsaroló

A Filecoder zsaroló program könyörtelenül végez az áldozatául eső számítógépeken lévő fájlokkal. Az adatbázisokra pedig különös figyelmet fordít.
 

A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett. Így továbbra is fájlok titkosításával és a felhasználók megzsarolásával igyekszik pénzt szerezni a csalók számára.
 
A kártékony program a számítógépben található adattárolók mellett felkutatja a rendszerről elérhető és írható cserélhető meghajtókat, valamint a hálózati mappákat, majd a fájlok zömét tönkreteszi. Eközben azért arra figyel, hogy a Windows működőképes maradjon, így például a Windows és a Program Files könyvtárakat érintetlenül hagyja.
 
A zsaroló program külön figyelmet szentel a Microsoft SQL Servert futtató számítógépekre, ugyanis ezeken az adatbázisfájlokat is titkosítja. Az állományok kódolása során AES-256 alapú algoritmusokat használ.
 
Noha a vírusterjesztők azt ígérik az áldozatuknak, hogy három fájlt ingyenes helyreállítanak, ezúttal sem célszerű engedelmeskedni a követeléseiknek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1