Az adatbázisokat is felfalja a Filecoder zsaroló

A Filecoder zsaroló program könyörtelenül végez az áldozatául eső számítógépeken lévő fájlokkal. Az adatbázisokra pedig különös figyelmet fordít.
 
hirdetés

A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett. Így továbbra is fájlok titkosításával és a felhasználók megzsarolásával igyekszik pénzt szerezni a csalók számára.
 
A kártékony program a számítógépben található adattárolók mellett felkutatja a rendszerről elérhető és írható cserélhető meghajtókat, valamint a hálózati mappákat, majd a fájlok zömét tönkreteszi. Eközben azért arra figyel, hogy a Windows működőképes maradjon, így például a Windows és a Program Files könyvtárakat érintetlenül hagyja.
 
A zsaroló program külön figyelmet szentel a Microsoft SQL Servert futtató számítógépekre, ugyanis ezeken az adatbázisfájlokat is titkosítja. Az állományok kódolása során AES-256 alapú algoritmusokat használ.
 
Noha a vírusterjesztők azt ígérik az áldozatuknak, hogy három fájlt ingyenes helyreállítanak, ezúttal sem célszerű engedelmeskedni a követeléseiknek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A pfSense esetében egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az Apple legutóbbi frissítésével az AirPort Base Station tehető biztonságosabbá.

  3. 2

    ​A Blasqui.A féreg egy összetett kártékony program, amely cserélhető meghajtókon és hálózati megosztásokon keresztül is terjed.

 
Partnerhírek
Hamis kriptovaluta appok kerülik meg a Google védelmét

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

​A G DATA bőrébe bújna egy kártevő

A G DATA elemzői egy olyan kártevőt fedeztek fel, amely a G DATA ikonjával él vissza, és a német biztonsági megoldásnak igyekszik álcázni magát.

hirdetés
Közösség
1