Az adatbázisokat is felfalja a Filecoder zsaroló

A Filecoder zsaroló program könyörtelenül végez az áldozatául eső számítógépeken lévő fájlokkal. Az adatbázisokra pedig különös figyelmet fordít.
 

A Filecoder.R zsaroló program az elődjei által kitaposott útra lépett. Így továbbra is fájlok titkosításával és a felhasználók megzsarolásával igyekszik pénzt szerezni a csalók számára.
 
A kártékony program a számítógépben található adattárolók mellett felkutatja a rendszerről elérhető és írható cserélhető meghajtókat, valamint a hálózati mappákat, majd a fájlok zömét tönkreteszi. Eközben azért arra figyel, hogy a Windows működőképes maradjon, így például a Windows és a Program Files könyvtárakat érintetlenül hagyja.
 
A zsaroló program külön figyelmet szentel a Microsoft SQL Servert futtató számítógépekre, ugyanis ezeken az adatbázisfájlokat is titkosítja. Az állományok kódolása során AES-256 alapú algoritmusokat használ.
 
Noha a vírusterjesztők azt ígérik az áldozatuknak, hogy három fájlt ingyenes helyreállítanak, ezúttal sem célszerű engedelmeskedni a követeléseiknek.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az RSA Authentication Manager több olyan hibát tartalmaz, amelyek XSS-alapú támadásokat tehetnek lehetővé.

  2. 3

    Az Apache HTTPD biztonsági hibája szolgáltatásmegtagadási támadásokat segíthet elő.

  3. 1

    A Zexlex trójainak egy célja van: szabad bejárást biztosítani a támadók számára a fertőzött számítógépekbe.

Partnerhírek
Kézzel írták a járatinformációkat - zsarolóvírus miatt

​Zsarolóvírusos támadás miatt a bristoli repülőtér utastájékoztató információs táblái nem működtek, helyette kézzel írott információs táblákon tájékoztatták az utasokat.

Egyszerűen feltörhető a gyenge jelszóval védett wifi hálózat

Relatíve egyszerűen feltörhető a wifi hálózatok jelszava, ezért a következő szabvány érkezéséig azt javasoljuk, mindenki hosszabb és bonyolultabb jelszóval védje helyi hálózatát.

hirdetés
Közösség
1