Alattomosan szerez Bitcoint a Downuk féreg

A Downuk féreg futtatható fájlok megfertőzésével terjed, és Bitcoinra fáj a foga.
 

A Downuk féreg feladatai alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt gondoskodnia kell a saját kódjának terjesztéséről, másrészt Bitcoinhoz kell juttatnia a terjesztőit.
 
A terjedését olyan módon segíti elő, hogy a fertőzött számítógépekhez csatlakoztatott cserélhető meghajtókon megfertőzi az exe kiterjesztésű állományokat.
 
A kártékony program Bitcoin lopással kapcsolatos ténykedése pedig abban merül ki, hogy folyamatosan figyeli a Windows vágólapjára másolt tartalmakat, és ha Bitcoin címre utaló karaktersorozatot észlel, akkor azt lecseréli a csalók által megadott Bitcoin címre. Ezáltal, ha a felhasználó nem kellően körültekintő, akkor könnyen előfordulhat, hogy a vágólapról történő beillesztést követően a vírus terjesztőihez juttatja el a Bitcoinjait.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1