Alattomosan szerez Bitcoint a Downuk féreg

A Downuk féreg futtatható fájlok megfertőzésével terjed, és Bitcoinra fáj a foga.
 
hirdetés
A Downuk féreg feladatai alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt gondoskodnia kell a saját kódjának terjesztéséről, másrészt Bitcoinhoz kell juttatnia a terjesztőit.
 
A terjedését olyan módon segíti elő, hogy a fertőzött számítógépekhez csatlakoztatott cserélhető meghajtókon megfertőzi az exe kiterjesztésű állományokat.
 
A kártékony program Bitcoin lopással kapcsolatos ténykedése pedig abban merül ki, hogy folyamatosan figyeli a Windows vágólapjára másolt tartalmakat, és ha Bitcoin címre utaló karaktersorozatot észlel, akkor azt lecseréli a csalók által megadott Bitcoin címre. Ezáltal, ha a felhasználó nem kellően körültekintő, akkor könnyen előfordulhat, hogy a vágólapról történő beillesztést követően a vírus terjesztőihez juttatja el a Bitcoinjait.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1