Alattomosan szerez Bitcoint a Downuk féreg

A Downuk féreg futtatható fájlok megfertőzésével terjed, és Bitcoinra fáj a foga.
 
hirdetés
A Downuk féreg feladatai alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt gondoskodnia kell a saját kódjának terjesztéséről, másrészt Bitcoinhoz kell juttatnia a terjesztőit.
 
A terjedését olyan módon segíti elő, hogy a fertőzött számítógépekhez csatlakoztatott cserélhető meghajtókon megfertőzi az exe kiterjesztésű állományokat.
 
A kártékony program Bitcoin lopással kapcsolatos ténykedése pedig abban merül ki, hogy folyamatosan figyeli a Windows vágólapjára másolt tartalmakat, és ha Bitcoin címre utaló karaktersorozatot észlel, akkor azt lecseréli a csalók által megadott Bitcoin címre. Ezáltal, ha a felhasználó nem kellően körültekintő, akkor könnyen előfordulhat, hogy a vágólapról történő beillesztést követően a vírus terjesztőihez juttatja el a Bitcoinjait.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1