Alattomosan szerez Bitcoint a Downuk féreg

A Downuk féreg futtatható fájlok megfertőzésével terjed, és Bitcoinra fáj a foga.
 

A Downuk féreg feladatai alapvetően két csoportba sorolhatók. Egyrészt gondoskodnia kell a saját kódjának terjesztéséről, másrészt Bitcoinhoz kell juttatnia a terjesztőit.
 
A terjedését olyan módon segíti elő, hogy a fertőzött számítógépekhez csatlakoztatott cserélhető meghajtókon megfertőzi az exe kiterjesztésű állományokat.
 
A kártékony program Bitcoin lopással kapcsolatos ténykedése pedig abban merül ki, hogy folyamatosan figyeli a Windows vágólapjára másolt tartalmakat, és ha Bitcoin címre utaló karaktersorozatot észlel, akkor azt lecseréli a csalók által megadott Bitcoin címre. Ezáltal, ha a felhasználó nem kellően körültekintő, akkor könnyen előfordulhat, hogy a vágólapról történő beillesztést követően a vírus terjesztőihez juttatja el a Bitcoinjait.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1