Adatokat loptak a Radissontól

A Radisson Hotel Group tájékoztatója szerint a hőségprogramjában résztvevő felhasználók egy részének adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek.
 

A Radisson szállodalánchoz világszerte több mint 1400 hotel tartozik. Összesen 114 országban van jelen, így nem csoda, hogy az adattolvajok is felfigyeltek rá. A vendéglátó és turisztikai szektor amúgy is kedvelt célpontja a kiberbűnözőknek, már korábban is több szállodát ért adatlopással járó támadás.
 
A Radisson a mostani incidens kapcsán egyelőre meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott. Noha elmondása szerint már sikerült azonosítani a támadás áldozatává vált felhasználói fiókokat, azt mégsem árulta el, hogy hány vendégét érinti az incidens. Ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az elkövetők a Rewards Program adatbázisához fértek hozzá, és onnan is csak "kis százalékban" sikerült adatokat megkaparintaniuk.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint elsősorban nevek, postázási címek, e-mail címek, tagsági azonosítók és egyes esetekben telefonszámok kerültek ki. Arra egyelőre semmiféle bizonyíték nincs, hogy az adattolvajok fizetési és banki információkhoz, jelszavakhoz, valamint utazásokkal kapcsolatos történeti adatokhoz is hozzáfértek volna.
 
A szállodalánc jelezte, hogy az érintett felhasználókat rövid időn belül e-mailben értesíti majd a történtekről. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a kompromittálódott fiókok esetében számolni kell az adathalász támadások lehetőségével, így az érintett felhasználóknak érdemes a szokásosnál is körültekintőbben kezelniük a levelezésüket.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1