Adatokat loptak a Radissontól

A Radisson Hotel Group tájékoztatója szerint a hőségprogramjában résztvevő felhasználók egy részének adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek.
 

A Radisson szállodalánchoz világszerte több mint 1400 hotel tartozik. Összesen 114 országban van jelen, így nem csoda, hogy az adattolvajok is felfigyeltek rá. A vendéglátó és turisztikai szektor amúgy is kedvelt célpontja a kiberbűnözőknek, már korábban is több szállodát ért adatlopással járó támadás.
 
A Radisson a mostani incidens kapcsán egyelőre meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott. Noha elmondása szerint már sikerült azonosítani a támadás áldozatává vált felhasználói fiókokat, azt mégsem árulta el, hogy hány vendégét érinti az incidens. Ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az elkövetők a Rewards Program adatbázisához fértek hozzá, és onnan is csak "kis százalékban" sikerült adatokat megkaparintaniuk.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint elsősorban nevek, postázási címek, e-mail címek, tagsági azonosítók és egyes esetekben telefonszámok kerültek ki. Arra egyelőre semmiféle bizonyíték nincs, hogy az adattolvajok fizetési és banki információkhoz, jelszavakhoz, valamint utazásokkal kapcsolatos történeti adatokhoz is hozzáfértek volna.
 
A szállodalánc jelezte, hogy az érintett felhasználókat rövid időn belül e-mailben értesíti majd a történtekről. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a kompromittálódott fiókok esetében számolni kell az adathalász támadások lehetőségével, így az érintett felhasználóknak érdemes a szokásosnál is körültekintőbben kezelniük a levelezésüket.
Vélemények
 
  1. 3

    Az Asterisk egy olyan hibát tartalmaz, amely az általa biztosított szolgáltatások összeomlását idézheti elő.

  2. 3

    Az Adobe a Photoshophoz egy biztonsági frissítést adott ki.

  3. 1

    Az Azorult trójai a Windows újraindításáig életképes, de addig rengeteg értékes adattól tudja megszabadítani a fertőzött számítógépet.

 
Partnerhírek
A G DATA csatlakozott a kiberbűnözés ellenes globális koalícióhoz

A Cybersecurity Tech Accord több mint 60 technológiai céget átfogó iparági kezdeményezés, melyhez most a G DATA is csatlakozott.

A bizalom az új valuta

Tudta, hogy ma egyetlen új autó informatikai rendszere legalább annyira összetett, mint egy teljes középvállalaté?

hirdetés
Közösség
1