Adatokat loptak a Radissontól

A Radisson Hotel Group tájékoztatója szerint a hőségprogramjában résztvevő felhasználók egy részének adatai illetéktelen kezekbe kerülhettek.
 

A Radisson szállodalánchoz világszerte több mint 1400 hotel tartozik. Összesen 114 országban van jelen, így nem csoda, hogy az adattolvajok is felfigyeltek rá. A vendéglátó és turisztikai szektor amúgy is kedvelt célpontja a kiberbűnözőknek, már korábban is több szállodát ért adatlopással járó támadás.
 
A Radisson a mostani incidens kapcsán egyelőre meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott. Noha elmondása szerint már sikerült azonosítani a támadás áldozatává vált felhasználói fiókokat, azt mégsem árulta el, hogy hány vendégét érinti az incidens. Ezzel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy az elkövetők a Rewards Program adatbázisához fértek hozzá, és onnan is csak "kis százalékban" sikerült adatokat megkaparintaniuk.
 
Az eddigi vizsgálatok szerint elsősorban nevek, postázási címek, e-mail címek, tagsági azonosítók és egyes esetekben telefonszámok kerültek ki. Arra egyelőre semmiféle bizonyíték nincs, hogy az adattolvajok fizetési és banki információkhoz, jelszavakhoz, valamint utazásokkal kapcsolatos történeti adatokhoz is hozzáfértek volna.
 
A szállodalánc jelezte, hogy az érintett felhasználókat rövid időn belül e-mailben értesíti majd a történtekről. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a kompromittálódott fiókok esetében számolni kell az adathalász támadások lehetőségével, így az érintett felhasználóknak érdemes a szokásosnál is körültekintőbben kezelniük a levelezésüket.
Vélemények
 
  1. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  2. 3

    A WinSCP-hez egy biztonsági frissítés vált letölthetővé.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1