Adathalászattal terjed a Fakeslic trójai

A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.
 
hirdetés

A Fakeslic trójai alapvetően egy hátsó kapu kiépítésére alkalmas kártékony program. Ennek megfelelően a fertőzött rendszerekről egy vezérlőszerverrel kezd el kommunikálni, és fogadja a számára kiadott utasításokat. A támadók parancsait rögtön végre is hajtja.
 
A trójai legfontosabb jellemzője, hogy leginkább spear phishing támadásokban jut szerephez, vagyis célzott módon terjesztik a vírusírók. A céljuk, hogy a felhasználókat különféle módszerekkel megtévesszék, és rávegyék őket arra, hogy kattintsanak egy linkre, vagy éppen e-mail mellékleteket nyissanak meg. Ha elérik a céljukat, akkor a trójai vállalati hálózatokba is gyorsan képes beférkőzni, és ott megfelelő védelem hiányában hosszabb ideig is lapulhat.
 
Ehhez a trójaihoz is több kiszolgáló tartozik, ilyen módon egy-egy vezérlőszerver megbénításával, kiiktatásával a károkozó még működőképes marad.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A tcpdump kapcsán egy közepes veszélyességű biztonsági hiba látott napvilágot.

  2. 3

    Az F5 egy több termékét érintő sérülékenységről számolt be.

  3. 1

    A Fenkrib trójai nem közvetlenül okoz károkat a számítógépeken, hanem azon ártalmas programok révén, amelyeket letölt a PC-kre.

 
Partnerhírek
​Állandóan követhetők a Bluetooth eszközök

A Bluetooth kommunikációs protokoll egyik most felfedezett sérülékenysége miatt állandóan követni lehet egy eszközt.

​Vírusok ihlette művészeti kiállítás nyílt Rotterdamban

Ha az elkövetkező időszakban Hollandiában, közelebbről Rotterdamban jártok, akkor feltétlenül keressétek fel a nem túl szokványos művészeti kiállítást, ahol a legrégebbi vírusok ihlette művészeti alkotásokban gyönyörködhetünk.

hirdetés
Közösség
1