Adathalászattal terjed a Fakeslic trójai

A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.
 

A Fakeslic trójai alapvetően egy hátsó kapu kiépítésére alkalmas kártékony program. Ennek megfelelően a fertőzött rendszerekről egy vezérlőszerverrel kezd el kommunikálni, és fogadja a számára kiadott utasításokat. A támadók parancsait rögtön végre is hajtja.
 
A trójai legfontosabb jellemzője, hogy leginkább spear phishing támadásokban jut szerephez, vagyis célzott módon terjesztik a vírusírók. A céljuk, hogy a felhasználókat különféle módszerekkel megtévesszék, és rávegyék őket arra, hogy kattintsanak egy linkre, vagy éppen e-mail mellékleteket nyissanak meg. Ha elérik a céljukat, akkor a trójai vállalati hálózatokba is gyorsan képes beférkőzni, és ott megfelelő védelem hiányában hosszabb ideig is lapulhat.
 
Ehhez a trójaihoz is több kiszolgáló tartozik, ilyen módon egy-egy vezérlőszerver megbénításával, kiiktatásával a károkozó még működőképes marad.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Google 39 biztonsági rést foltozott be a Chrome böngészőn.

  2. 4

    A Fujifilm FCR röntgen berendezései kapcsán egy súlyos sérülékenységre derült fény.

  3. 1

    A Scranos trójai rootkit technikák alkalmazásával éri el, hogy nehéz legyen kiszúrni azokon a rendszereken, amelyekről adatokat lop.

 
Partnerhírek
​Törvény az álhírek és a zaklatás ellen

A brit kormány a közösségi oldalakat működtető vállalatokat vonná felelősségre a platformjaik segítségével terjesztett ártalmas online viselkedéséért és tartalmakért.

​EU-s GDPR vizsgálat indul a Microsoft ellen

Az ellenőrzést a holland kormány vizsgálatának eredményei indították el, mely szerint a redmondi óriás termékei nem GDPR-kompatibilisek.

hirdetés
Közösség
1