A végpontok és a levelezés biztonságát erősítette meg a Cisco

A Cisco számos biztonsági technológiával kapcsolatos bejelentést tett, amik a végpontvédelmet, valamint a levelezés biztonságát erősítik.
 

A végpontvédelmet biztosító Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints új funkciói és az Agari szolgáltatásaival kiegészülő Email Security megoldások bemutatása mellett a Cisco bejelentette, hogy kibővíti együttműködését a ConnectWise-zal.
 
AMP: védelem a végpontoknak
 
Sok biztonsági megoldás képes a kártevők 99 százalékának blokkolására. De mi történik a fennmaradó egy százalékkal, amely elkerüli a felderítést? A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egy felhő alapú végpontvédelmi megoldás, amely ennek a fennmaradó 1 százaléknak a kiszűrésében segít, különösen, ami a zsarolóvírusokat és fájl nélküli károkozásokat illeti.
 
A vállalat biztonsági kutatói rengeteg zsarolóvírus mintát, illetve variánst elemeztek, hogy azonosítsák a titkosításhoz használt tipikus technikákat. Ennek eredményeként egy új víruskereső motort fejlesztettek ki. Ez segít a romboló kártevők detektálásában, illetve a fájl nélküli támadások kiszűrésében. Az AMP fontos jellemzője, hogy akkor is képes a vírusdetektálásra, ha a védendő számítógép éppen nem kapcsolódik az internethez.
 
További újdonság a Cisco Visibility, amely egyszerűsíti és gyorsítja a biztonsági vizsgálatok elvégzését, így az elemzők gyorsabban analizálhatják az incidenseket. A megoldás számba veszi a biztonsági eseményeket, illetve grafikus formában is megmutatja a fenyegetések terjedését. Néhány kattintással betekintést lehet nyerni a Talos, a Cisco Umbrella Investigate, a Threat Grid, az AMP és más források védelmi adataiba.
 
Megerősített levelezés
 
A Cisco új szolgáltatásokkal bővítette ki az Email Security megoldásait, aminek része az Agarival kötött OEM megállapodás is.
 
A levelezésbiztonságot ezentúl a továbbfejlesztett Cisco Domain Protection technológia is elősegíti, amely automatizálja az e-mailek hitelesítési folyamatát, hogy megelőzze az adathalász támadásokat, illetve védelmet nyújtson a csalások ellen.
 
Végül, de nem utolsó sorban az új, Cisco Advanced Phishing Protectionről is lehullt a lepel. Ez gépi tanulásra épülő technológiák révén egészíti ki a Cisco Email Security védelmi vonalait.
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1