A vágólappal nyerészkedik a Cryptoshuf trójai

A Cryptoshuf trójai kriptopénz bányászatba vonja be a fertőzött számítógépeket. Emellett a vágólap tartalmát sem rest manipulálni.
 

A Cryptoshuf trójai kriptopénzek bányászatára szakosodott. A célja, hogy az áldozatául eső számítógépek erőforrásainak felhasználásával minél több kriptopénzhez juttassa a terjesztőit. A károkozó Bitcoin, Monero és Ethereum bányászatra is alkalmas, vagyis nem igazán válogatós ebből a szempontból.
 
A trójai azonban nemcsak klasszikus kriptobányászattal próbál nyerészkedni, hanem más módon is. Folyamatosan figyeli a vágólap tartalmát, és amennyiben azon Bitcoin címet észlel, akkor lecseréli azt. Így amikor a felhasználó a vágólap alapján küld kriptopénzt, és nem elég körültekintő, akkor a pénzét saját kezűleg juttatja a csalókhoz. Ráadásul a Cryptoshuf arra is ügyel, hogy lehetőleg olyan címmel cserélje le a vágólapon lévő karaktersorozatot, aminek az első része hasonlít a felhasználó által megadott Bitcoin címhez.
 
Vélemények
 
  1. 4

    A Python, illetve a széles körben használt NumPy modul kapcsán egy biztonsági hiba került napvilágra.

  2. 4

    A Drupal fejlesztői két veszélyes biztonsági rést foltoztak be.

  3. 1

    A Windtail trójai a Mac-gépekre jelent veszélyt, mivel azokon egy hátsó kaput létesít, ami további károkozásokhoz járulhat hozzá.

 
Partnerhírek
Office 365 pár száz forintért?

Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek.

​Amikor a rendőrséget támadja a zsarolóvírus

Amikor bűnözők áldozatává válunk, olyankor a rendőrséghez fordulunk segítségért. De kihez fordul a rendőrség, amikor mondjuk egy zsarolóvírus bénítja meg a rendszereit?

hirdetés
Közösség
1