A vágólappal nyerészkedik a Cryptoshuf trójai

A Cryptoshuf trójai kriptopénz bányászatba vonja be a fertőzött számítógépeket. Emellett a vágólap tartalmát sem rest manipulálni.
 
hirdetés
A Cryptoshuf trójai kriptopénzek bányászatára szakosodott. A célja, hogy az áldozatául eső számítógépek erőforrásainak felhasználásával minél több kriptopénzhez juttassa a terjesztőit. A károkozó Bitcoin, Monero és Ethereum bányászatra is alkalmas, vagyis nem igazán válogatós ebből a szempontból.
 
A trójai azonban nemcsak klasszikus kriptobányászattal próbál nyerészkedni, hanem más módon is. Folyamatosan figyeli a vágólap tartalmát, és amennyiben azon Bitcoin címet észlel, akkor lecseréli azt. Így amikor a felhasználó a vágólap alapján küld kriptopénzt, és nem elég körültekintő, akkor a pénzét saját kezűleg juttatja a csalókhoz. Ráadásul a Cryptoshuf arra is ügyel, hogy lehetőleg olyan címmel cserélje le a vágólapon lévő karaktersorozatot, aminek az első része hasonlít a felhasználó által megadott Bitcoin címhez.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az OpenSSH-hoz egy biztonsági patch vált letölthetővé.

  2. 3

    A VMware Workstation és a Fusion kapcsán egy sérülékenységre derült fény.

  3. 3

    Az Adobe Creative Cloud egy közepes veszélyességű biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Beszállítótól kerülhettek volna ki a Tesla, Fiat, VW adatai

​Egy nagy szervezet adataihoz legkönnyebb partnerei kevésbé védett kapuin keresztül bejutni. Ez a tény nemrég egy sor autógyártó számára vált majdnem igazi rémálommá.

6 tipp a biztonságos nyaraláshoz

​Legyen az a Balaton vagy a horvát tengerpart, a legtöbben a nyaralásra is magukkal viszik az okostelefonjukat és akár a notebookjukat.

hirdetés
Közösség
1