A vágólappal nyerészkedik a Cryptoshuf trójai

A Cryptoshuf trójai kriptopénz bányászatba vonja be a fertőzött számítógépeket. Emellett a vágólap tartalmát sem rest manipulálni.
 
hirdetés
A Cryptoshuf trójai kriptopénzek bányászatára szakosodott. A célja, hogy az áldozatául eső számítógépek erőforrásainak felhasználásával minél több kriptopénzhez juttassa a terjesztőit. A károkozó Bitcoin, Monero és Ethereum bányászatra is alkalmas, vagyis nem igazán válogatós ebből a szempontból.
 
A trójai azonban nemcsak klasszikus kriptobányászattal próbál nyerészkedni, hanem más módon is. Folyamatosan figyeli a vágólap tartalmát, és amennyiben azon Bitcoin címet észlel, akkor lecseréli azt. Így amikor a felhasználó a vágólap alapján küld kriptopénzt, és nem elég körültekintő, akkor a pénzét saját kezűleg juttatja a csalókhoz. Ráadásul a Cryptoshuf arra is ügyel, hogy lehetőleg olyan címmel cserélje le a vágólapon lévő karaktersorozatot, aminek az első része hasonlít a felhasználó által megadott Bitcoin címhez.
 
Vélemények
 
  1. 3

    Az IBM DB2 kapcsán több biztonsági hibajavítás is letölthetővé vált.

  2. 3

    Az Apache ZooKeeper sebezhetősége adatmanipulációra adhat lehetőséget.

  3. 3

    A Joomla! fejlesztői két biztonsági rést foltoztak be.

 
Partnerhírek
Kvantumszámítógép forgatja fel a titkosítás és a kriptovaluták világát

Földi halandónak egyelőre túl bonyolult dolog kvantumszámítógépet építenie, ám szakértők szerint öt éven belül annyira elterjednek ezek az eszközök, hogy gyökerestül felforgatják az életünket.

Turla Mosquito – dominálnak az általános eszközök

A Turla egy hírhedt kémcsoport, amely már legalább tíz éve tevékenykedik. A csoport először még 2008-ban tűnt fel, amikor betört az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának rendszerébe.

hirdetés
Közösség
1