A vágólappal nyerészkedik a Cryptoshuf trójai

A Cryptoshuf trójai kriptopénz bányászatba vonja be a fertőzött számítógépeket. Emellett a vágólap tartalmát sem rest manipulálni.
 

A Cryptoshuf trójai kriptopénzek bányászatára szakosodott. A célja, hogy az áldozatául eső számítógépek erőforrásainak felhasználásával minél több kriptopénzhez juttassa a terjesztőit. A károkozó Bitcoin, Monero és Ethereum bányászatra is alkalmas, vagyis nem igazán válogatós ebből a szempontból.
 
A trójai azonban nemcsak klasszikus kriptobányászattal próbál nyerészkedni, hanem más módon is. Folyamatosan figyeli a vágólap tartalmát, és amennyiben azon Bitcoin címet észlel, akkor lecseréli azt. Így amikor a felhasználó a vágólap alapján küld kriptopénzt, és nem elég körültekintő, akkor a pénzét saját kezűleg juttatja a csalókhoz. Ráadásul a Cryptoshuf arra is ügyel, hogy lehetőleg olyan címmel cserélje le a vágólapon lévő karaktersorozatot, aminek az első része hasonlít a felhasználó által megadott Bitcoin címhez.
 
Vélemények
 
  1. 3

    A VMware 3D-gyorsítás funkciója kapcsán egy biztonsági hibát kell megszüntetni.

  2. 3

    A Wireshark legújabb biztonsági frissítésével három sebezhetőséget lehet megszüntetni.

  3. 1

    A CoinMiner trójai kriptopénz bányászatba vonja be a linuxos számítógépeket.

 
Partnerhírek
Adat szivároghat a jelkóddal lezárt iPhone-okból

Az Apple új verziójú mobil operációs rendszerében akkor is hozzá lehet férni egyes adatokhoz, ha egyébként a telefont jelkóddal lezárták.

​Az ESET új nagyvállalati portfóliója

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián.

hirdetés
Közösség
1