A nyári forráságban a telefonok is elpárolognak

​Nyáron mobilok tízezreinek veszik nyoma. Ezzel együtt a felhasználók értékes adatai, fájljai is gyakorta kerülnek illetéktelen kezekbe.
 
hirdetés

Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megőrizzék a szép emlékeket. Manapság a felhasználók majdnem ötödének a legfontosabb fényképei, videói csak az okostelefonjaikon találhatók meg, így a készülékek eltünése nagyon komoly bosszúságot okozhat.
 
Egy érdekes kimutatás szerint az elmúlt időszakban a Kaspersky Internet Security for Android alkalmazás Anti-Theft (lopásgátló) funkcióját 1,5 percenként indították el a felhasználók, és átlagosan 23.000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Ez persze csak egyetlen gyártó statisztikája, így inkább csak érzékelteti, mintsem pontosan tükrözi a probléma valódi nagyságát.
 
A biztonsági cég tanulmánya kimutatta, hogy világszerte az emberek 4 százaléka vesztett már el mobil készüléket (ebben az ellopott eszközök is bele értendők). Az elkallódott készülékek 57 százaléka androidos okostelefon vagy tablet, 29 százaléka laptop, további 29 százaléka pedig iPhone volt.
 
A lopásgátló eszközökkel a felhasználók könnyebben nyomára akadhatnak a készülékeiknek. Távolról aktiválhatnak egyes funkciókat (például riasztást), vagy akár távolról zárolhatják, illetve törölhetik a mobilokat. Ezáltal elkerülhetik az adataikkal, bizalmas fájljaikkal való visszaéléseket.
 
Nagyon fontos, hogy az okostelefonokról, táblagépekről is legyen rendszeres biztonsági mentés, mert a készülékek elvesztése, eltulajdonítása, meghibásodása esetén sokszor csak a mentésekből lehet helyreállítani az adatokat, állományokat.
 
"Ezek a kiugróan magas számok azt mutatják, hogy rengeteg készülék tűnik el világszerte. Ebben az évszakban különösen fontos gondoskodni a telefonok, tabletek védelméről, hiszen több alkalommal hagyhatjuk őrizetlenül őket - például a vízparton - mint máskor. A lopásgátló programok könnyen kezelhetők, és nagy segítséget jelenthetnek váratlan helyzetekben" - fejtette ki Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab igazgatóhelyettese.
Vélemények
 
  1. 3

    A Linux Kernel esetében egy közepes veszélysességű sebzhetőséget kell kezelni.

  2. 3

    Az IBM Notes 9 és a Domino 9 is kapott egy-egy hibajavítást.

  3. 1

    A Whisperer trójai titkosítottan kommunikál a támadókkal, miközben teljesen kiszolgáltatottá teszi az általa megfertőzött PC-ket.

 
Partnerhírek
Meghackelték a Radioheadet

​A rockzenekar énekesének számítógépére betörő hacker 150 ezer fontot követelt

​Rúgjuk ki az adathalász teszten elbukó alkalmazottat?

Az amerikai pénzügyi vállalatoknál egyre gyakoribb, hogy az adathalász teszteken megbukó alkalmazottakat kirúgják a cégtől. Szerintünk ehelyett valamivel több türelemre és oktatásra lenne szükség.

hirdetés
Közösség
1