A mobil eszközök felügyeletében fejlődött a ZENworks

​Elérhetővé vált a ZENworks legújabb kiadása, amely központosított felügyeletet biztosít a vállalati informatikai és kommunikációs eszközökhöz, beleértve a laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket is.
 

A friss kiadás legfontosabb újdonságai elsősorban a mobil eszközfelügyelt köré csoportosulnak. Új funkciókat tartalmaz az iOS és Android eszközök menedzseléséhez. Az Android készülékek már Android Enterprise Work-Managed módban is kezelhetők anélkül, hogy külön Work Profilt hoznának rajtuk létre. Az okostelefonokon és tableteken így egyszerűbben alkalmazhatók a házirendek, és csak az engedélyezett szoftverek futhatnak rajtuk.
 
Az IT-szakemberek a felügyeletük alá tartozó, ellopott vagy elveszített eszközök helyzetét is meghatározhatják. A ZENworks Reporting pedig mostantól mobil eszközökhöz kötött leltárriportok készítésére is alkalmas.
 
Az új verzióval megújuló irányítópult jobb rálátást biztosít az adatokra, ezzel is segítve az esetleges problémák gyorsabb azonosítását. A testre szabható megoldásban újabb irányítópultok is kialakíthatók a legfontosabb információk megjelenítéséhez és szűréséhez.
 
"Szakértőink szerint a végpontok kezelését és védelmét érdemes a kiberbiztonsági stratégia szerves részeként és egyik alappilléreként kezelni. A hibajavítások azonnali kezelése, a fejlett adattitkosítás, a VPN-re vonatkozó szabályok betartatása, valamint a konténertechnológiával elkülönítve óvott adatok és alkalmazások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetek nagyobb biztonságban tudhassák értékes erőforrásaikat" - mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.
Vélemények
 
  1. 4

    A Moodle kapcsán egy veszélyes biztonsági résről jelentek meg információk.

  2. 4

    Az XnView több sebezhetőséget is tartalmaz.

  3. 1

    A Fakeslic trójai a felhasználók megtévesztésével próbál felkerülni a kiszemelt számítógépekre.

 
Partnerhírek
​Kiberbűnözés a dark weben

A kiberbűnözés 3 billió (milliószor millió) dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik.

​Több millió autó(s) lehet veszélyben az okos riasztók miatt

Több millió autóba szerelték be olyan, mobiltelefonnal irányítható riasztókat, amelyek komoly biztonsági hibáik miatt nemhogy megvédik, de sokkal sérülékenyebbé teszik az autókat és az autósokat is.

hirdetés
Közösség
1