A koronavírus is segítette a DDoS-támadásokat

​Jelentősen nőtt az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások száma a második negyedévben.
 

A Kaspersky DDoS Protection szoftvere által szolgáltatott telemetriai adatokra épülő felmérés eredménye azért is aggasztó, mert általában ebben az időszakban kevesebb szolgáltatásmegtagadási támadás szokott bekövetkezni. Az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy a DDoS-támadások száma az évszaktól függően változik. Az év elején általában magasabb a számuk, mivel ez az üzleti élet csúcsidőszaka, majd késő tavasszal és nyáron a számuk csökkenni kezd. Idén azonban ez másként történt.
 
Általánosságban elmondható, hogy a naponta regisztrált támadások átlagos száma a második negyedévben csaknem 30 százalékkal nőtt az első negyedévhez képest. Emellett a támadások legmagasabb napi száma csaknem 300-ra rúgott. (Az első negyedévében napi 242 támadás volt a rekord.)
 
"Az emberek az idén nem vakációzhattak a szokásos módon, mivel sok régióban továbbra is érvényben maradtak a COVID-19 járvány kitörése után bevezetett korlátozások. Ennek következtében a szokásosnál többen vannak olyanok, akik kénytelenek még mindig online eszközökről végezni a magán- és a munkával kapcsolatos tevékenységeiket, vagyis ez egy igen intenzív időszak az online vállalatok és az informatikai erőforrások számára. Ezért aztán minden korábbinál élénkebb tevékenységet tapasztaltunk DDoS-fronton, és egyelőre nem látunk csökkenésre utaló jeleket" - mondta Alekszej Kiszelev, a Kaspersky DDoS Protection csapatának üzletfejlesztési vezetője.
Vélemények
 
  1. 4

    Az IBM egy közepes veszélyességű hibát javított a WebSphere Application Server kapcsán.

  2. 3

    A Cisco ASA kapcsán egy biztonsági hiba látott napvilágot.

  3. 1

    A Rozena.XM trójai kártékony programokkal halmozza el a fertőzött számítógépeket.

 
Partnerhírek
Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel az ESET kutatói

Egy androidos kémprogram új verzióját kezdték vizsgálni az ESET kutatói, amely mögött az APT-C-23 nevű, 2017 óta főként a Közel-Keleten aktív, hírhedten veszélyes bűnözői csoport áll.

​Az ESET egy globális művelet keretében harcol a Trickbot ellen

Az ESET kutatói is részt vesznek abban a globális összefogásban, amelynek célja a Trickbot megállítása, amely 2016-os működése óta több mint egymillió számítógépet fertőzött meg.

hirdetés
Közösség