36 ezer dollárt ért a Google biztonsági hibája

​Egy 18 éves fiatal több mint 36 ezer dollárt kapott a Google-től, amiért egy súlyos sérülékenységet fedezett fel, és azt etikus módon jelezte a fejlesztők számára.
 
hirdetés
Nem egyszer fordult már elő, hogy amikor egy biztonsági kutató egy sérülékenységet feltárt, és jelezte azt az érintett gyártónak, akkor a hibát a gyártó nemes egyszerűséggel "lefokozta", és alacsony kockázatúnak ítélte meg. A Google azonban nem ezt tette, amikor elkezdte vizsgálni a 18 éves, uruguayi fiatalember, Ezequiel Pereira felfedezését.

Pereira a Google Cloudhoz szorosan kapcsolódó Google App Engine esetében fedezett fel biztonsági problémát. Az ifjú hibavadász egy erre a célra kialakított, fejlesztői App Engine környezetben vizsgálódott, és ekkor arra jött rá, hogy bizonyos körülmények között képes hozzáférni a Google egyes belső API-jaihoz. 

A kutató a feltárt hibáról már februárban értesítette a Google-t a VRP (Vulnerability Reward Program) program keretein belül. A Google az elemzéseket követően a sérülékenységet P1-es prioritással látta el, ami annyit jelentett, hogy a sebezhetőséget annak veszélyességére való tekintettel azonnal javítani kellett. A frissítések végül március 6-13 között készültek el. Pereira pedig a napokban számolt be a felfedezéséről. 

A Google a fiatal szakembert 36.337 dollár jutalomban részesítette, amiért a sérülékenységről a VRP-szabályainak megfelelően számolt be. Emellett jelezte, hogy a magas prioritású besorolást azért kellett alkalmazni, mert a sérülékenység alkalmas volt jogosulatlan távoli kódfuttatásra is, és szélesebb körben okozhatott volna gondokat, ha a javítás előtt kitudódik a létezése. 

Pereira nem először kapott jutalmat a Google-től. Már korábban is sikeresen kimutatott biztonsági rendellenességeket a vállalat különféle megoldásaiban, amik révén szintén több ezer dollár ütötte a markát.
Vélemények
 
  1. 4

    A McAfee Web Gateway egy fontos hibajavítást kapott.

  2. 4

    Az RSA Authentication Managert két Cross-Site Scripting típusú sebezhetőség veszélyezteti.

  3. 4

    A Google Chrome egy veszélyes biztonsági hibától vált meg.

 
Partnerhírek
Új sérülékenység a Flashben

Nulladik napi sérülékenységet fedezett fel, és tapasztott be az Adobe.

VPNFilter router feltörés: mit tegyünk?

Indítsa újra a routerét! Az FBI ezt javasolja a feltehetően orosz hackerek által terjesztett VPNFilter nevű vírus megfékezéséhez.

hirdetés
Közösség
1