25 milliót kereshet egyetlen biztonsági hibával

Azok, akik a Kaspersky Lab szoftvereiben súlyos biztonsági hibát tárnak fel, akár 25 millió forintot is kaphatnak a vállalattól.
 
hirdetés
A biztonsági cég már 2016 óta a HackerOne bevonásával ad lehetőséget a hibavadász programjában való részvételre. A legmagasabb összegű díjat olyan sebezhetőség felfedezéséért és szabályoknak megfelelő jelzéséért lehet megkapni, amely lehetővé teszi a távoli kódfuttatást elsősorban a védelmi alkalmazások frissítési csatornáján keresztül. Feltétel az is, hogy a hibabejelentő módot találjon a kód automatizált elindítására, valamint annak perzisztensé tételére (vagyis a Windows újraindítása után is életképesnek kell maradnia a kódnak).
 
A Kaspersky a kódfuttatásra módot adó sérülékenységek mellett díjat ad azon biztonsági hibákért is, amelyek jogosultsági szint emelést tehetnek lehetővé, vagy adatszivárogtatást segíthetnek elő.
 
A hibavadászat keretében jelenleg a Kaspersky Internet Security 2019 (a legfrissebb béta verzió) és a Kaspersky Endpoint Security 11 (a legfrissebb béta verzió) vizsgálható. Csak olyan biztonsági résért jár jutalom, amely a Windows 8.1-es vagy annál újabb verziója alatt is kockázatot jelent.
 
A biztonsági cég szerint a hibavadász program révén eddig több mint 70 sebezhetőség jutott tudomására, amelyeket már javított.
Vélemények
 
  1. 3

    Az SQLite kapcsán egy közepes veszélyességű sérülékenységre derült fény.

  2. 3

    Az Apache Commons egy biztonsági frissítéssel gyarapodott.

  3. 1

    Az Udpos trójai bank- és hitelkártya adatokat szivárogtat ki a fertőzött rendszerekről, POS terminálokról.

 
Partnerhírek
Robotot fertőzött a zsarolóvírus

Eddig a zsarolóvírusok a PC és az androidos telefonok felhasználóinak okoztak fejfájást, de a jövőben a fém-szoftver robotok is lehetnek a kártevők célpontjai. A kutatók interneten keresztül fertőztek meg egy robotot.

Továbbra is fertőznek a rejtett kriptovaluta bányász kártevők

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

hirdetés
Közösség
1