Ezerszámra fertőződnek a WordPress-es oldalak

Továbbra is nagyon sokszor kerülnek a támadók célkeresztjébe a WordPress alapú weboldalak. Az incidensek kárvallottjai azonban minden esetben a gyanútlan felhasználók.

Vírusvédelem

Túlságosan közlékeny a Micrass trójai

A Micrass trójai a hálózati beállításokat térképezi fel a rendszereken, és ezekről szorgalmasan tájékoztatja is a terjesztőit.

Az Outlookból lopja az adatokat a Gophe trójai

A Gophe trójai könyékig kotorászik az elektronikus levelezésben, és az Outlookból próbál minél több információt bezsebelni.
Adatbiztonság

Durván ostromolták a szoftvereket a fehérkalapos hackerek

A Pwn2Own hackerversenyen sorban dőltek a dominók. Egyetlen alkalmazás sem bírta a versenyzők nyomását, akik összességében több mint 800 ezer dollárral a zsebükben tértek haza a megmérettetés után.
 

Sokszor keverednek a gyerekek káros weboldalakra

A magyar gyerekek is meglehetősen gyakran keverednek olyan weboldalakra, amelyek számukra káros, felkavaró tartalmakkal rendelkeznek. Ezért a szülői felügyeletet nem lehet félvállról venni.

Biztonsági rések

Biztonsági hibákat foltozott a Cisco

A Cisco több mint egy tucat sebezhetőséget orvosolt az IOS és az IOS XE kapcsán.

Több százezer WordPress oldal lehet veszélyben

Legalább 400 ezer WordPress alapú weboldalt veszélyeztet egy nemrégen feltárt sebezhetőség. A gyógymód már megvan, csak frissíteni kell.
Mobilbiztonság

Rohamosan nő az androidos vírusok száma

Az új androidos kártevők száma 6,1 százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest. Különösen a nem hivatalos alkalmazásboltokban veszélyes a helyzet.

Alattomos biztonsági rés tátong az Androidon

Az Android operációs rendszerekre épülő készülékek felét érintheti az a biztonsági hiba, amely a napokban került nyilvánosságra, és nagyon sunyi támadásokra ad lehetőséget.
Spam- és tartalomszűrés

Ilyen mobilos trükkökkel próbálkoznak a spammerek


A spammerek egyre gyakrabban élnek vissza a mobil levelezés népszerűségének növekedésével. Ne dőljön be a trükkjeiknek!
Computer forensics

Egyre kevesebb nyom marad a támadások után

A kiberbűnözők egyre gyakrabban használják fel a támadásaik során a PowerShell adta lehetőségeket. Ezáltal jóval hosszabb ideig tudják leplezni a jelenlétüket, miközben átvehetik az irányítást a rendszerek felett.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. Az Aruba Networks ClearPass Policy Manager több sebezhetőséget tartalmaz.

 2. A MongoDB olyan hibákat tartalmaz, amelyek szolgáltatásmegtagadási támadásokra adhatnak lehetőséget.

 3. A Micrass trójai a hálózati beállításokat térképezi fel a rendszereken, és ezekről szorgalmasan tájékoztatja is a terjesztőit.

 4. A Drupal Decisions modul egy XSS-alapú támadásokra lehetőséget adó sebezhetőséget tartalmaz.

 5. A WordPress WooCommerce bővítményt egy közepes veszélyességű sebezhetőség sújtja.

 6. A Citrix Command Center kapcsán több sérülékenység is napvilágra került.

 7. A Gophe trójai könyékig kotorászik az elektronikus levelezésben, és az Outlookból próbál minél több információt bezsebelni.

 8. A Navedri trójai kártékony programokat telepít fel az általa megfertőzött rendszerekre, miközben azokról minden lényeges információt összegyűjt.

 9. A Dino trójai egy weboldalon keresztül teszi kiszolgáltatottá a számítógépeket a külső támadásokkal szemben.

 10. A Boscan trójai folyamatosan kémkedik, és különös kíváncsiságot tanúsít a felhasználók böngészési szokásai iránt.

Partnerhírek

 1. 5n

  Hazánkban is elérhetővé vált a memóriakártyák és külső merevlemezek katonai szintű titkosítását biztosító [hiddn] coCrypt nevű eszköz.

 2. 10n

  A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület a tisztújító közgyűlésén újabb öt évre választotta meg elnökének Gasparetz Andrást.

 3. 11n

  Az ESET kiadta a februárra vonatkozó biztonsági jelentését, amelyből kiderül, hogy napjainkban mely vírusok okozzák a legtöbb problémát.

 4. 12n

  Idén Molnár József, a PC World főszerkesztője vehette át az „Év információbiztonsági újságírója” díjat a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület március 18-i „Információvédelem menedzselése” LXV. szakmai fórumán.

 5. 23n

  Az ESET közösségi platformjain végzett kutatás eredménye a biztonságtudatos mobilhasználat hiányára hívja fel a figyelmet.

 6. 1h

  Az ESET intenzív tervezés, fejlesztés és tesztelés után tette elérhetővé új vállalati termékeinek portfólióját, amely már Magyarországon is megjelent.

 7. 1h

  A Kaspersky Lab, az Interpol és az Europol munkatársai közös akció keretében derítettek fényt az utóbbi idők egyik legnagyobb hacker támadására.

 8. 1h

  Biztonsági tippek és összefoglaló a Facebook csalásokról, vírusokról és átverésekről.

 9. 2h

  A PiK-SYS Kft. – folytatva a több éve elkezdett hagyományt – közreadja a 2015. évre vonatkozó biztonsági fenyegetésekről az előrejelzést.

 10. 2h

  Az idén már tizedik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

Eseménynaptár
SANS 2015 04.11.
RSA Conference 2015 USA 04.20.
Ethical Hacking konferencia 05.08.
hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ