Évek óta ostromolják a vírusok a banki terminálokat

Egy újabb kártékony program bizonyította be, hogy a banki terminálokról akár évekig lopkodhatják az adatokat azok a kártékony programok, amelyek bank- és hitelkártyákra éhesek.

Vírusvédelem

Webszervereket ostromol a Filesman trójai

A Filesman trójai elsősorban webszervereken tud kellemetlen meglepetéseket okozni. Komoly fegyvert jelent a kiberbűnözők kezében.

Itt a második linuxos Ransomcrypt trójai

Felütötte a fejét a Ransomcrypt trójai azon második variánsa, amely Linux operációs rendszer alatt pusztítja a fájlokat.
 

Elbuktuk a banki trójai elleni harcot

Októberben a hatóságok és a biztonsági szakma is nagy sikerként könyvelte el a sok kárt okozó Dridex banki trójai megfékezését. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, ugyanis a károkozó ismét nagy erőkkel lopkodja a felhasználók adatait.

Biztonsági rések

Sürgős frissítésre szorulnak a Zen Cart alapú webáruházak

A népszerű Zen Cart súlyos biztonsági hibáktól szabadítható meg egy frissítéssel. Nem célszerű halogatni a javítások telepítését!

Egész oldalas támadás a LinkedIn ellen

Alig telt el néhány nap a LinkedIn sebezhetőségének bejelentése óta, máris egy újabb biztonsági rést kellett foltozniuk a fejlesztőknek.
Mobilbiztonság

Vírus miatt kel önálló életre az Android

Egy androidos kártékony program nagyon alattomos trükkel igyekszik elérni azt, hogy a készülékek felett átvehesse a hatalmat.

Vírusos tabletek kerültek a boltok polcaira

Biztonsági kutatók szerint világszerte több ezer olyan tablet kerülhetett forgalomba, amelyek már akkor vírusosak voltak, amikor a vásárlók először a kezükbe vették azokat. Az Amazon is érintett lehet.
Spam- és tartalomszűrés

Tovább szigorít a Google

Algoritmusmódosítások sorozatát jelentette be a Google, amivel a célja, hogy fellépjen a webet elöntő feltört weboldalak és a spam ellen.
Computer forensics

Megjelent az Oxygen Forensics Detective szoftver


Az Oxygen Forensics bejelentette a legújabb alkalmazását, amely immár nemcsak a mobilok, hanem a felhőben tárolt adatok, fájlok vizsgálatát is lehetővé teszi.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes | 
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. A Xen egy újabb biztonsági rés miatt szorul frissítésre.

 2. Az IBM Financial Transaction Manager meglehetősen kockázatos sebezhetőséget tartalmaz.

 3. A Node.js esetében a fejlesztők több biztonsági rést is jeleztek.

 4. A Hitachi egy közepes veszélyességű sebezhetőségről adott tájékoztatást.

 5. A Filesman trójai elsősorban webszervereken tud kellemetlen meglepetéseket okozni. Komoly fegyvert jelent a kiberbűnözők kezében.

 6. A Mac OS X operációs rendszer esetében egy eddig nem publikált sebezhetőségre derült fény.

 7. Felütötte a fejét a Ransomcrypt trójai azon második variánsa, amely Linux operációs rendszer alatt pusztítja a fájlokat.

 8. A Voldat trójai egy ártalmatlan MMC-összetevőnek álcázza magát, miközben teljes mértékben a terjesztőit hivatott szolgálni.

 9. Az Anuna trójai elsősorban a PHP-s weboldalak kiszolgálására alkalmas rendszereket veszélyezteti.

 10. A Zlader trójai értékes dokumentumokat képes akár helyreállíthatatlan módon kompromittálni.

Partnerhírek

 1. 11n

  A Digial Forensics Kft. képzést szervez az Arc4dia csapatával a fejlett, célzott támadások elleni védekezés hatékonyabbá tétele érdekében.

 2. 11n

  A vállalatokat, intézményeket, kormányzati szerveket sújtó célzott támadások gyakran megbízhatónak látszó dokumentumok révén következnek be. Az immár hazánkban is elérhető Malware Tracker technológiáknak köszönhetően ezek a kockázatok csökkenthetők.

 3. 29n

  Mitől rázta ki hétvégén a hideg? Pókoktól, zombiktól, kísértetektől, horrorfilmektől vagy inkább valami hátborzongató dologtól a virtuális térben? Az ESET biztonságtechnológiai vállalat szakértői összeszedték a legijesztőbb online rémtörténeteket.

 4. 29n

  Novemberben tizedik alkalommal kerül megrendezésre a BME és a Balabit által szervezett Open Academy konferencia, melyre ezúttal is több száz rendszerüzemeltetéssel foglalkozó szakembert várnak a szervezők.

 5. 1h

  Idén október elején Prágában került megrendezésre a Virus Bulletin VB2015 elnevezésű konferencia, melynek keretében kiosztották a Szőr Péter díjat.

 6. 1h

  Az ESET tanulmánya szerint a brit munkavállalók többségéből hiányzik a biztonságtudatosság. Magyarországon sem jobb a helyzet.

 7. 1h

  Élmezőnyben a trójai, amely androidos eszközmenedzsment programnak álcázza magát. Lezárt PIN kódért kér váltságdíjat az androidos zsaroló program

 8. 1h

  AirPatrol - megoldás az összes WiFi-t, Bluetooth-t és GSM-hálózatot használó készülék felderítésére, azok mozgásának jelzésére, és a felhasználó által testreszabott incidenskezelő reakciók kiváltására.

 9. 1h

  Költséghatékony finanszírozási konstrukcióban teszi elérhetővé több termékét a biztonságtechnikai szoftverek fejlesztésére szakosodott magyar vállalat.

 10. 1h

  A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET® bemutatta a Windows otthoni felhasználóinak szánt új biztonsági megoldásait: megérkezett az ESET Smart Security® 9 és az ESET NOD32® Antivirus 9.

Eseménynaptár
THINK Healthcare 12.09.
Cyber Security for Government 12.09.
hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ