Újabb biztonsági hibák veszélyeztetik a WordPress-t

A WordPress két széles körben használatos bővítménye is meglehetősen súlyos hibákat tartalmaz. Sajnos nem minden biztonsági hibára van gyógymód.

Vírusvédelem

Hátsó kaput nyit a pendrive-os Bokill féreg

A Bokill féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni mind cserélhető adattárolók, mind elektronikus levelek révén.

Egy kattintásról sem marad le a Hakey trójai

A Hakey trójai még az egérrel történő kattintásokat is naplózza annak érdekében, hogy minél több adattal tudjon szolgálni a terjesztői számára.
Adatbiztonság

Ön is kattint oda, ahová nem kellene?

Az internetes csalók továbbra is meglehetősen gyakran tudják rászedni a gyanútlan felhasználókat. Átlagosan minden 25. kártékony e-mailjükkel elérik a céljukat.
 

Linuxos rendszerekből épített botnetet egy trójai

Egy olyan trójai programot lepleztek le biztonsági kutatók, amely már legalább öt éve szedte az áldozatait a linuxos számítógépek körében.

Biztonsági rések

Kibővítette a jutalmazási programját a Microsoft

A Microsoft bejelentette, hogy mostantól az Azure-ban felfedezett biztonsági rések után is hajlandó fizetni, miközben már a Windows 10-ben megjelenő új böngészőjével kapcsolatos hibabejelentéseket is várja.

A Dropbox is fizet a biztonsági hibákért

A Dropbox is beadta a derekát, és úgy határozott, hogy jutalmazni fogja azokat a biztonsági kutatókat, akik sebezhetőségeket tárnak fel a rendszereiben, alkalmazásaiban.
Mobilbiztonság

Előbb csap belénk a villám, mint hogy vírusos lesz a mobilunk

Úgy tűnik, hogy a mobil eszközöket fertőző kártékony programok lendülete némileg megtört. De vajon nyugodtan hátradőlhetünk?

Jó hír: egyre kevesebb az androidos vírus

Az Android kompatibilis kártékony programok mennyisége elkezdett csökkenni. Van remény arra, hogy a Google védelmi intézkedései meghozzák a gyümölcsüket, de azért még sok a teendő.
Spam- és tartalomszűrés

Ilyen mobilos trükkökkel próbálkoznak a spammerek


A spammerek egyre gyakrabban élnek vissza a mobil levelezés népszerűségének növekedésével. Ne dőljön be a trükkjeiknek!
Computer forensics

Egyre kevesebb nyom marad a támadások után

A kiberbűnözők egyre gyakrabban használják fel a támadásaik során a PowerShell adta lehetőségeket. Ezáltal jóval hosszabb ideig tudják leplezni a jelenlétüket, miközben átvehetik az irányítást a rendszerek felett.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. A Clam AntiVirus több olyan sebezhetőséget rejt, amelyek révén az alkalmazás megbéníthatóvá válhat.

 2. A Dell SonicWALL Secure Remote Access sebezhetősége jogosulatlan adathozzáférésre adhat módot.

 3. A Magento fejlesztői két hibajavítást adtak ki.

 4. A WordPress három olyan sebezhetőséget tartalmaz, amelyek támadásokat segíthetnek elő.

 5. A Downeks trójai az általa megfertőzött számítógépekről összegyűjtött rendszerinformációkkal látja el a terjesztőit.

 6. A Google újabb sebezhetőségeket szüntetett meg a Chrome böngészőben.

 7. A Bokill féreg meglehetősen gyorsan képes terjedni mind cserélhető adattárolók, mind elektronikus levelek révén.

 8. A Hakey trójai még az egérrel történő kattintásokat is naplózza annak érdekében, hogy minél több adattal tudjon szolgálni a terjesztői számára.

 9. A Fortrypt trójai szinte minden állományt használhatatlanná tesz, majd megzsarolja a felhasználót.

 10. A Spasip trójai cserélhető adathordozókon, fejlesztőeszközöknek álcázva terjed a számítógépek között.

Partnerhírek

 1. 12n

  Az idén márciusban toplistás vírusok mellett, a vírusvédelem utolsó évtizedeinek változásait is elemezték az ESET szakemberei.

 2. 13n

  Az ESET kutatása szerint a legtöbb szülő nem tudja, hogy mihez kezdjen, ha a gyerekét az interneten keresztül bántalmazzák.

 3. 18n

  Az utóbbi évek technikai fejlődése révén (hordozható eszközök, online világ kiszélesedő lehetőségei) és felgyorsuló mindennapok miatt az internet, az online szolgáltatások használata (pl. levelezés, közösségi oldalak) mindennapos rutinná váltak. Mind a magánszférában, mind pedig az üzleti életben megkerülhetetlenek lettek, sőt az online világ immár egyfajta élettér.

 4. 19n

  A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület idén 10 alkalommal hirdeti meg pályázatát az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2015” cím elnyerésére.

 5. 22n

  Mindig aktuális és forró téma a spam és adathalász (phish) levelek problémája. Számtalan fertőzés és adatlopás ezen két régi, de sajnos máig hatékony módszer bevetésével ment és megy végbe, gondoljunk csak a CTB-Locker-re, vagy épp a Carbanak-ra.

 6. 1h

  Hazánkban is elérhetővé vált a memóriakártyák és külső merevlemezek katonai szintű titkosítását biztosító [hiddn] coCrypt nevű eszköz.

 7. 1h

  A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület a tisztújító közgyűlésén újabb öt évre választotta meg elnökének Gasparetz Andrást.

 8. 1h

  Az ESET kiadta a februárra vonatkozó biztonsági jelentését, amelyből kiderül, hogy napjainkban mely vírusok okozzák a legtöbb problémát.

 9. 1h

  Idén Molnár József, a PC World főszerkesztője vehette át az „Év információbiztonsági újságírója” díjat a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület március 18-i „Információvédelem menedzselése” LXV. szakmai fórumán.

 10. 1h

  Az ESET közösségi platformjain végzett kutatás eredménye a biztonságtudatos mobilhasználat hiányára hívja fel a figyelmet.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ