Súlyos biztonsági hibát szüntetett meg a PayPal

A PayPal egy meglehetősen veszélyes sebezhetőséget szüntetett meg a weboldalán. A biztonsági rés elsősorban az adathalászokat segíthette értékes információk bezsebelésében.

Vírusvédelem

Mindent kémlel a Sofacy trójai

A Sofacy trójai előtt semmi sem maradhat rejtve, ugyanis árgus szemekkel figyeli a felhasználó minden egyes tevékenységét.

Kevesebb fájlt titkosít a Cryptolocker trójai, de azokat nagyon

A fájlokat titkosító Cryptolocker trójai legújabb variánsa sokkal visszafogottabb, mint az elődjei voltak, ennek ellenére korántsem szabad lebecsülni a képességeit, mert így is komoly károkat képes okozni.
 

Ilyen egy 500 dolláros kártékony program

Az internetes feketepiacon egy új károkozó jelent meg, amely komoly fegyvert ad az adattolvajok kezébe. Az ártalmas program a hírhedt Zeus trójai leszármazottjának tekinthető.

Biztonsági rések

Egyházi weboldalakon keresztül támadnak a kiberbűnözők

A kiberbűnözés teljes mellszélességgel vetette rá magát az Internet Explorer múlt héten soron kívül befoltozott biztonsági résére. Nem szabad halogatni a frissítést.

Egymillió dollárt osztott szét a Yahoo! a fehérkalaposok között

A Yahoo! is nagyon felpörgette a biztonsági kutatók számára kialakított jutalmazási programját. Már több mint egymillió dollárt fizetett ki a lelkes hibavadászoknak.
Mobilbiztonság

Mobilbiztonsági technológiával rukkolt elő a Check Point

A Check Point bejelentette a Mobile Threat Prevention nevű mobilbiztonsági megoldását.

Jókora pofont ad a biztonságnak a dolgok internete

Az IoT egyre inkább leteszi a névjegyét a vállalati biztonság terén is. Az már most látszik, hogy nem lesz könnyű megzabolázni a dolgok internetét.
Spam- és tartalomszűrés

Egyre kevesebb, de mind veszélyesebb a levélszemét

A Kaspersky Lab jelentése szerint a második negyedévben a globális levélforgalom tekintetében csökkent a levélszemét aránya. A helyzet azonban így sem rózsás.
Computer forensics

Új írásvédőket mutatott be a Logicube


A Logicube bejelentette a legújabb írásvédő megoldásait, amelyek beépíthető és hordozható formában is piacra kerülnek.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. A Mozilla Firefox két fontos biztonsági hibajavítással gyarapodott.

 2. Az IBM a WebSphere Application Server kapcsán két biztonsági rést foltozott be.

 3. A Sofacy trójai előtt semmi sem maradhat rejtve, ugyanis árgus szemekkel figyeli a felhasználó minden egyes tevékenységét.

 4. Az F5 egy Linux kernellel összefüggő sérülékenységről számolt be.

 5. A HP KeyView számos sérülékenységet tartalmaz.

 6. A fájlokat titkosító Cryptolocker trójai legújabb variánsa sokkal visszafogottabb, mint az elődjei voltak, ennek ellenére korántsem szabad lebecsülni a képességeit, mert így is komoly károkat képes okozni.

 7. A FreeBSD egy kernelt is érintő sebezhetőség miatt szorul frissítésre.

 8. A Pinscan trójai linuxos számítógépeket ostromol. Azokról feltérképezi a helyi hálózatot, majd kártékony programok terjesztésébe kezd.

 9. A Cryptolocker trójai legújabb variánsa már nem látványosan követelőzik, inkább a csalókkal történő levelezésre buzdít.

 10. A Peapoon reklámprogram különféle hirdetésekkel bosszantja a fertőzött számítógépek felhasználóit.

Partnerhírek

 1. 5n

  Az Adobe Flash sérülékenységek évről-évre, immár hosszú ideje komoly problémákat okoznak mind a vállalati, mind pedig a magán felhasználóknak.

 2. 11n

  Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, melyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 3. 23n

  Esküvői meghívóba és a Truecrypt titkosító szoftverbe is rejtettek trójai kártevőt a kiberbűnözők.

 4. 1h

  Több száz hacker jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground névre keresztelt nemzetközi versenyre, melyen a világ legjobb hackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig.

 5. 1h

  Az ESET hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows platform alatt működő otthoni (7-es és 8-as verzió) és üzleti (5-ös és 6-os verzió) megoldásai kompatibilisek a Microsoft legújabb operációs rendszerével is.

 6. 1h

  Az első nyári hónapban a vírusok mezőnyének élére lépett a Bundpil féreg, amely különösen veszélyes, hiszen külső adathordozókon terjedve valódi károkozásra is képes.

 7. 1h

  A felhasználói viselkedések valós idejű elemzésével hárítja el a kívülről és belülről érkező informatikai támadásokat a sikeres magyar fejlesztővállalat következő nagy dobásának ígérkező Blindspotter.

 8. 1h

  Az ESET legújabb elemzésében a Google Playen található két játékot vizsgálta, amelyekbe adathalász funkciót programoztak.

 9. 1h

  Az ESET szakértői most néhány tippet és tanácsot adnak az online eszközeink biztonságos és körültekintő használatához, ami a gondtalan nyaralásunk alapja lehet.

 10. 1h

  Az idén 10. alkalommal meghirdetett „Év információbiztonsági újságírója” címet Molnár József, az PC World főszerkesztője kapta. Az erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára. Interjú Molnár Józseffel, a PC World főszerkesztőjével, az „Év információbiztonsági újságírójával”.

Eseménynaptár
ITBN 2015 09.23.
Hacktivity 2015 10.09.
BLACK HAT EUROPE 2015 11.10.
hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ