Áll a bál a Sony meghackelése miatt

A Sony Pictures ellen elkövetett hackertámadás minden korábbinál nagyobb port kavart. Barack Obama elnök egyértelműen Észak-Koreát tette felelőssé a történtek miatt, miközben újabb részletek derültek ki arról a károkozóról, ami a vállalatnál pusztíthatott.

Vírusvédelem

Felhőbe menti a lopott fájlokat a Rodagose trójai

A Rodagose trójai már-már nevetségesen egyszerű módszerekkel képes komoly károkat előidézni.

Hitelkártyaszámokat memórizál a Poslusy trójai

A Poslusy trójai kifejezetten hitelkártyaszámok után kotorászik az általa megfertőzött számítógépeken.
 

Így fogják kezelni az adatait az autógyártók

A világ 19 legnagyobb autógyártója megállapodott azokban az alapelvekben, amelyeket mindegyikük szem előtt fog tartani a felhasználói adatok kezelése során.

Biztonsági rések

Hackelés: egy biztonsági rés miatt esett el százezer weboldal

Egyetlen biztonsági hiba elég volt ahhoz, hogy több mint százezer weboldal a kiberbűnözők áldozatává váljon. De a problémák csak ezután kezdődtek.

Yahoo: meg vannak számlálva a biztonsági rések napjai

A Yahoo úgy határozott, hogy a maga módján megpróbálja felgyorsítani a biztonsági rések befoltozását. Ezentúl 90 nap haladékot ad a fejlesztőknek arra, hogy orvosolják a sérülékenységeket.
Mobilbiztonság

Durva hálózat segíti az androidos vírusokat

Az egyik legismertebb androidos kártékony program egy új változat formájában terjed. Egy gondosan kiépített hálózatba szervezi a készülékeket, és teljesen kiszolgáltatottá teszi azokat a támadásokkal szemben.

Biztonsági technológiákat leplezett le a BlackBerry

A BlackBerry bejelentette a legújabb védelmi technológiáit, amelyek platformfüggetlen módon igyekeznek növelni a vállalati mobilozás biztonságát.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Kettéválik az AccessData

Az AccessData Group két vállalatra bomlik. Az egyik a forensic, míg a másik az információbiztonság területére fókuszál majd.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. A WordPress két bővítménye is sebezhetőnek bizonyult.

 2. A PHP esetében egy újabb sérülékenységre derült fény.

 3. Az Oracle számos biztonsági rést foltozott be a Solarison.

 4. Az Ettercap alkalmazásban több biztonsági hibára is fény derült.

 5. A Rodagose trójai már-már nevetségesen egyszerű módszerekkel képes komoly károkat előidézni.

 6. A PHP egyik függvénye olyan sebezhetőséget tartalmaz, amely a rendszer összeomlásához vezethet.

 7. A Poslusy trójai kifejezetten hitelkártyaszámok után kotorászik az általa megfertőzött számítógépeken.

 8. A Boyapki trójai banki weboldalak eltérítésével igyekszik értékes adatokhoz juttatni a terjesztőit.

 9. A Nurjax trójai a webböngészést kíséri figyelemmel, és átirányításokat, illetve különféle manipulációkat végez.

 10. A Destfallen trójai komoly problémákat képes előidézni a fertőzött rendszereken. Fájlok felülírásával tud helyreállíthatatlan károkat okozni.

Partnerhírek

 1. Az ESET kiadta a novemberi toplistáját, amelyből kiderül, hogy éppen mely kártékony programok veszélyeztetik leggyakrabban a számítógépeket.

 2. 5n

  Az ESET kanadai kutatói megvizsgálták az először az év elején megjelenő TorrentLocker nevű zsarolóprogram működését. A malware legutolsó változata legalább 40 000 rendszert fertőzött meg pár hónap alatt, leginkább Európában.

 3. 9n

  Az ESET bemutatta legújabb biztonsági termékpalettáját, amely 2015 első felében válik elérhetővé Magyarországon OS X, Windows és Android platformokon is.

 4. 17n

  Az ESET Smart Security termékének legújabb kiadását díjnyertes pontszámmal minősítették a legutóbbi AV-Comparatives Performance Test-en, illetve az AV-Test Self-Protection for Antivirus Software tesztjén is.

 5. 19n

  A BalaBit mögött mind üzleti, mind technológiai szempontból nagyon mozgalmas év áll. Interjúnkból kiderül, hogy a magyar cég milyen fejlesztéseken dolgozik, és miként képzeli el a jövőt.

 6. 27n

  A fejlett fenyegetettségek elleni védelmi arzenáljáról ismert Arc4dia vállalat megoldásai immár a magyar piacon is elérhetők. A cég biztonsági technológiái számos érdekességet tartogatnak.

 7. 28n

  Magyarország is csatlakozott az Eurojackpot eddig 14 tagországot számláló családjához. Több más követelmény mellett magas szintű információbiztonsági elvárásokat is teljesítenie kell a játékot szervező cég rendszereinek, amihez nélkülözhetetlen segítséget nyújt a KÜRT SeCube szoftvere.

 8. 1h

  Az AccessData Group két vállalatra bomlik. Az egyik a forensic, míg a másik az információbiztonság területére fókuszál majd.

 9. 1h

  2014 októberében a Refresh trójai maradt a vírusok toplistájának első helyezettje, mivel ez a károkozó veszélyeztette leggyakrabban a számítógépeket.

 10. 1h

  Gyorsult az új számítógépes kártevők megjelenésének üteme a G Data kutatólaboratóriuma szerint. A legtöbb fertőző szerver az Egyesült Államokban, Kínában és Oroszországban van, de a vírusok terjesztéséért nem a pornóoldalak felelnek.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ