Interjú: éppen a legfontosabb hálózatok védtelenek

A kritikus folyamatokat vezérlő rendszerek, illetve hálózatok biztonsága sokszor nem kap kellő figyelmet, pedig ezek kompromittálása beláthatatlan következményekkel járhat.

Vírusvédelem

Windows Live Messengert kémlel az MsnSpyMaster program

Az MsnSpyMaster kémprogram a Windows Live Messenger kémlelésére specializálódott.

Gyorsan terjed a Nuqel féreg

A Nuqel féreg számos terjedési csatornát felhasznál arra, hogy minél több számítógépre tudjon felkerülni.
 

Elhíztak a vírusok, jöhet a fogyókúra

A már eddig is rendkívül sok kárt okozó BlackEnergy trójai egy újabb, könnyedebb, de igencsak problémás variáns formájában ütötte fel a fejét. A károkozó egy érdekes víruskészítési trendre is rávilágított.

Biztonsági rések

Minden, amit a súlyos Shellshock hibáról tudni érdemes

A Linux és UNIX alapú rendszereket veszélyeztető, súlyos Shellshock sérülékenység ellenszerei folyamatosan jelennek meg. A kiadott javításokat érdemes mihamarabb telepíteni.

Szétveri a biztonsági csoportját a Microsoft, aztán jutalmaz

A Microsoft bejelentette, hogy ezentúl az online szolgáltatásaiban feltárt sérülékenységek bejelentőit is jutalmazza. Eközben azonban szépen csendben felszámolja az egyik legmeghatározóbb biztonsági csoportját.
Mobilbiztonság

Nehezen valljuk be, ha elvesztjük a mobilunk

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy mobil eszközök révén jelentősen fokozható az üzleti hatékonyság, azonban a biztonsági kockázatok kezelése nehézkesen megy.

Titkosítási háború tört ki az okostelefonok között

Az Apple és a Google is teljes mértékben elkötelezte magát az okostelefonokon és táblagépeken tárolt adatok védelmének megerősítése mellett. Alapértelmezett lesz az adatok titkosítása.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
MsnSpyMaster 09.29.
Nuqel.ZZ 09.26.
Banload.AXI 09.25.
Purubutu.B 09.24.
Sersod.A 09.23.

Partnerhírek

 1. 1n

  Néhány hónappal az OpenSSL Heartbleed sérülékenységet követően, ismét újabb sérülékenységre derült fény, amely számtalan eszközt és rendszert érint.

 2. 4n

  A Blindspotter a felhasználók viselkedésének valós idejű elemzésével minimalizálja az adatszivárgás kockázatát.

 3. 4n

  Az ESET mérnökei kiderítették, hogy a BlackEnergy egy új variánsa több ukrán és lengyel kifejezetten állami szervezetet és vállalkozást támadott meg.

 4. 5n

  Magyarországon fejlesztés alatt áll egy felhő alapú log elemzési szolgáltatás, amellyel költséghatékonyabb lehetne a tesztelés és a minőségbiztosítás, s amely teljesen rugalmasan támogatná a félig strukturált szöveges inputok gyors normalizációját, illetve elemzését.

 5. 11n

  „Köszönöm a könyvet! Az első rész is nagyon tetszett.” írta egy résztvevő, aki elsőként vehette kézhez a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. március 19-i 60. szakmai fórumán a Hétpecsétes történetek II. című kiadványt.

 6. 11n

  A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szakdolgozata” pályázat nyertesét. Idén Szerencsés Ákos – a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

 7. 13n

  A PiK-SYS Kft. idén is támogatja a 2014-ben már 10. alkalommal jelentkező Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferenciát.

 8. 17n

  2014 augusztusában az előző havi listához képest nem sok változás történt, továbbra is a mentéseket törlő Bundpil féreg vezeti a mezőnyt.

 9. 28n

  Manapság stratégiaalkotás, valamint a technológiai és a humán biztonság fokozása nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a támadókkal szemben. Hamarosan új képzések is segítik a felkészülést és a védekezést.

 10. 28n

  A mai naptól az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, mely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve.

Eseménynaptár
Hacktivity 2014 10.10.
hirdetés
Isidor Club