Nagyon bedurvult a legkisebb banki trójai

A banki adatokat lopkodó Tinba trójai egyre több országban üti fel a fejét, és mind több banki ügyfél megkárosítására törekszik.

Vírusvédelem

Mac gépeket is támad a Slordu trójai

A Slordu trójai Mac OS X kompatibilis kiadása is adatlopáshoz, illetve a rendszerek kompromittálásához járulhat hozzá.

Dokumentumokat lop a Slordu trójai

A Slordu trójai a felhasználók bizalmas adatai mellett értékes dokumentumokat is képes kiszivárogtatni.
 

Összeborulnak a biztonsági cégek

Egy kiberbiztonsági kezdeményezésnek köszönhetően a legnagyobb védelmi cégek is kezdik felismerni, hogy egyedül nem tudnak szembeszállni napjaink fenyegetettségeivel szemben.

Biztonsági rések

A Twitter is fizet a biztonsági hibákért

Ezentúl a Twitter is jutalmazni fogja azokat, akik első kézből jeleznek számára biztonsági hibákat.

Felemásra sikerült az Adobe frissítése

Az Adobe frissítette a Flash Playert, miközben a Reader alkalmazásának hibajavítását legalább egy héttel elhalasztotta.
Mobilbiztonság

Böngészőn keresztül támadhatók az androidos mobilok

Az Android alapértelmezett böngészője egy meglehetősen súlyos hibát tartalmaz, aminek kihasználásával a támadók jogosulatlanul férhetnek hozzá védett tartalmakhoz.

Duzzad a magabiztosságtól a Google

A Google nagyon magabiztos az Android biztonságát illetően. A Symantec azonban másként látja a mobilbiztonság helyzetét, ezért vitatja a Google állításait.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Slordu (Mac) 09.18.
Slordu 09.17.
Typideg 09.16.
Plagent 09.15.
Zuresq.A 09.12.

Partnerhírek

 1. A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette az „Év információbiztonsági szakdolgozata” pályázat nyertesét. Az idén már kilencedik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. 2014-ben Szerencsés Ákos – a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

 2. 2n

  A PiK-SYS Kft. idén is támogatja a 2014-ben már 10. alkalommal jelentkező Informatikai Biztonság Napja (ITBN) konferenciát.

 3. 6n

  2014 augusztusában az előző havi listához képest nem sok változás történt, továbbra is a mentéseket törlő Bundpil féreg vezeti a mezőnyt.

 4. 16n

  Manapság stratégiaalkotás, valamint a technológiai és a humán biztonság fokozása nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a támadókkal szemben. Hamarosan új képzések is segítik a felkészülést és a védekezést.

 5. 17n

  A mai naptól az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, mely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve.

 6. 21n

  Az iskolakezdés közeledtével az online veszélyekre hívták fel a figyelmet az ESET szakértői, valamint olyan hasznos tippekkel látták el a szülőket és a gyerekeket, amelyek segítségével csökkenthetők a kockázatok.

 7. 29n

  Az ESET szakemberei minden felhasználót figyelmeztetnek a legújabb Facebookos átverésre, amely Robin Williams színész halálával kapcsolatban próbálja megtéveszteni a közösségi hálózaton felelőtlenül kattintgatókat.

 8. 1h

  Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 9. 1h

  Az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal

 10. 1h

  Hazánkban is elérhetővé váltak a Logicube adattárolók biztonságos törlésére kifejlesztett technológiái, amik célhardverek formájában teszik lehetővé a különféle előírásoknak és ajánlásoknak megfelelő adatmegsemmisítést.

Eseménynaptár
ITBN 2014 09.23.
EuroCACS/ISRM 2014 09.29.
Hacktivity 2014 10.10.
hirdetés
Isidor Club