Mit kezdjünk az összevissza kattintgató felhasználókkal?

Egy érdekes vita bontakozott ki arról, hogy vajon miként érdemes kezelni azokat az eseteket, amikor egy felhasználó kártékony linkekre kattint, és ezáltal komoly veszélybe sodorja a vállalati hálózatot.

Vírusvédelem

FTP-vel vezérelhető a Pycogkee trójai

A Pycogkee trójai FTP-kiszolgálókon keresztül válhat vezérelhetővé a támadók számára, akik számos feladat elvégzésére vehetik rá a károkozójukat.

A Google ismertségével él vissza a Chenf trójai

A Chenf trójai egy Google alkalmazásnak próbálja kiadni magát, miközben kártékony műveleteket hajt végre.
Biztonsági rések

Hétvégére gatyába rázza az alkalmazásait a VMware

A VMware jelezte, hogy a hétvégéig igyekszik minden olyan alkalmazásának frissítésével elkészülni, amelyeket érint az OpenSSL hibája.

Rengeteg problémát vet fel az OpenSSL hibája

A múlt héten az OpenSSL sebezhetősége nagy port kavart, persze nem véletlenül. A sérülékenység jóval kiterjedtebb problémákat hozott felszínre, mintsem, hogy azokat pár nap alatt orvosolni lehetne.
Mobilbiztonság

Telefonálás lehallgatás nélkül

A titkosított, lehallgatásoktól védett telefonálást lehetővé tevő, magyar fejlesztésű Zybex Secure Phone megkapta a FIPS 140-2-es minősítését.

Sokan szeretnék a telefongyilkos funkciót

Ismét terítékre került a telefonok elkallódásából származó károk csökkentését szolgáló zárolási funkció. Egy felmérés szerint ezzel összességében több milliárd dollárt lehetne megspórolni.
Spam- és tartalomszűrés

Kecsegtető hitelekkel házalnak a spammerek

Az internetes csalók egyre gyakrabban próbálják kecsegtető hitelajánlatokkal megtéveszteni a felhasználókat. Innen pedig egyenes út vezet az adatlopáshoz.

Sok fejtörést okozhat egy elgépelt webcím


Egy hibás webcím amellett, hogy kellemetlen meglepetéseket okozhat, komoly károk forrásául szolgálhat. Különösen akkor, ha pont egy biztonsági cég weboldalát nem sikerül eltalálni.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.

Fő a fejük a hatóságoknak

A hatóságokat egyre többször hátráltatja az, hogy szükség esetén nem képesek belelátni egyes internetes tevékenységekbe. Ezúttal az Apple chat szolgáltatása ütötte ki a biztosítékot.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Pycogkee 04.17.
Chenf.A 04.16.
Gamker.B 04.15.
Asprox.B 04.14.
Pixipos 04.11.

Partnerhírek

 1. 2n

  Az információvédelmi irányítási rendszer tanúsíttatásának új szabványa lépett életbe. A régivel már nem érdemes kezdeni.

 2. 3n

  A Heartbleed azért rendkívül ijesztő, mert egy olyan eszközt kompromittált, amelyet éppen a webes kommunikáció megvédésére, titkosítására fejlesztettek ki, és amit a webes eszközök jelentős része használt nagyfokú biztonságot igénylő tranzakciók és műveletek végrehajtásához.

 3. 9n

  Az ESET több millió felhasználó visszajelzésein alapuló statisztikai rendszere alapján összeállított márciusi víruslista élmezőnyében nincs különösebb változás az elmúlt hónapokhoz képest.

 4. 12n

  A Kaspersky Lab elkészítette első pénzügyi támadásokkal kapcsolatos tanulmányát „Pénzügyi számítógépes fenyegetések 2013” címmel.

 5. 16n

  „Köszönöm a könyvet! Az első rész is nagyon tetszett.” írta egy résztvevő, aki elsőként vehette kézhez a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. március 19-i 60. szakmai fórumán debütáló a Hétpecsétes történetek II. című kiadványt. A könyv az ISO 27000 szabványcsaládról kíván átfogó képet adni, amin belül 24 megjelent szabványt dolgoz fel: tartalmazza a szabványok rövid ismertetését, és az írók által kiemelt kontrollhoz kapcsolódó esettanulmányokat.

 6. 19n

  Minden harmadik internetező számítógépét megfertőzte valamilyen kártevő a tavalyi évben, 10 százalékuk pedig közvetlen anyagi kárt szenvedett ennek következtében – derült ki a G Data piackutatásából.

 7. 25n

  A Kaspersky Lab bejelentette, hogy a legújabb Maintenance Pack (MP1) már mindenki számára elérhető a Kaspersky Security for Linux Mail Serverhez.

 8. 1h

  Továbbfejlesztett adathalászat elleni védelemmel és Social Media Scanner funkcióval a fenyegetések ellen.

 9. 1h

  A kommunikációs vállalatoknak nem árt időben felismerniük, hogy bővülésük és növekedésük során egy nagyvállalati vagy globális ügyfél szellemi tulajdona akár potenciális veszélyforrás is lehet.

 10. 1h

  2014. március 19, Budapest – A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője, újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 19-i „Információvédelem menedzselése” LX. szakmai fórumán.

hirdetés
Isidor Club