Nem figyelünk eléggé az egykori munkatársainkra

Köztudott, hogy megfelelő védelmi intézkedések nélkül a vállalatok korábbi alkalmazottjai biztonsági kockázatot jelenthetnek. Most az is kiderül, hogy mekkorát.

Vírusvédelem

Hátsó kaput létesít a Scieron trójai

A Scieron trójai egy hátsó kapu létesítésével teheti kiszolgáltatottá a számítógépeket.

PowerShellel lehel magába életet a Poweliks trójai

A Poweliks trójai a PowerShellben rejlő lehetőségekkel él vissza akkor, amikor egy kártékony programot juttat fel, illetve indít el a rendszereken.
Adatbiztonság

12345, avagy mit kezdjünk a jelszavakkal

Az idei nagyszabású adatlopások is azt támasztották alá, hogy a jelszavak kora lejárt, és önmagukban már nem képesek helytállni. A technológiák adottak a biztonság megerősítéséhez, de ezeket használni is kellene.
Biztonsági rések

Böngészőt frissített az Apple

Az Apple fontos hibajavításokat adott ki a Safari webböngészőhöz. A frissítéseket mielőbb célszerű telepíteni.

Fontos frissítéseket adott ki az Adobe

Az Adobe fontos biztonsági hibajavításokat adott ki a legszélesebb körben használat alkalmazásaihoz. Így a Reader, valamint a Flash Player is frissült.
Mobilbiztonság

Álcázott károkozó lopkodja az adatokat az okostelefonokról

Az egyik androidos kártékony program banki alkalmazásoknak vagy hálózati szoftvereknek adja ki magát, miközben szorgosan lopkodja az adatokat a mobilokról.

CYOD: a megzabolázott mobil eszközpark

Úgy tűnik, hogy a BYOD által adott szabadságot némileg korlátozni kell annak érdekében, hogy a mobilbiztonsági kockázatok elfogadható szintre csökkenjenek.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.

Adathalászok lépnek a spammerek helyébe

A legfrissebb felmérések szerint a levélszemét mennyisége tovább csökkent. Ugyanakkor internetes csalási kísérletek továbbra szép számmal akadnak.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.

Fő a fejük a hatóságoknak

A hatóságokat egyre többször hátráltatja az, hogy szükség esetén nem képesek belelátni egyes internetes tevékenységekbe. Ezúttal az Apple chat szolgáltatása ütötte ki a biztosítékot.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Trogle 08.19.
Scieron.B 08.18.
Poweliks 08.15.
Sesafer 08.14.
Bitterbug 08.13.

Partnerhírek

 1. 11ó

  Az ESET szakemberei minden felhasználót figyelmeztetnek a legújabb Facebookos átverésre, amely Robin Williams színész halálával kapcsolatban próbálja megtéveszteni a közösségi hálózaton felelőtlenül kattintgatókat.

 2. 9n

  Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 3. 20n

  Az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal

 4. 27n

  Hazánkban is elérhetővé váltak a Logicube adattárolók biztonságos törlésére kifejlesztett technológiái, amik célhardverek formájában teszik lehetővé a különféle előírásoknak és ajánlásoknak megfelelő adatmegsemmisítést.

 5. 28n

  Az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad.

 6. 1h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Bundpil féreg.

 7. 1h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított májusi víruslistából megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 8. 1h

  A 61. „Az információvédelem menedzselése” szakmai fórumunkra az Infotér forgatócsoportja is kilátogatott.

 9. 2h

  A Cyberoam blogbejegyezésében hívja fel a vállalatok figyelmét a FIFA brazíliai világbajnoksága által okozott veszélyekre és nehézségekre. A szervezők és szurkolók mellett ugyanis a spammerek és internetes bűnözők is ugyanúgy készülnek ezekre a világeseményre és igyekeznek kihasználni a felfokozott figyelmet.

 10. 2h

  Az észak-amerikai és európai érdekeltségeinek tovább erősítése érdekében nyolcmillió dollár értékű tőkét von be a BalaBit. A tranzakció révén a londoni székhelyű C5 Capital kockázati tőketársaság szerez részesedést az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatban.

Eseménynaptár
ITBN 2014 09.23.
EuroCACS/ISRM 2014 09.29.
Hacktivity 2014 10.10.
hirdetés
Isidor Club