Amikor mindent elárasztanak a biztonsági riasztások

A biztonsági riasztások kezelése megfelelő eszközök nélkül rengeteg erőforrást köthet le. Ráadásul sok felesleges munkával járhat, ugyanis a jelzések több mint fele téves.

Vírusvédelem

Hírhedt féreg kódjára csaptak le a vírusírók

Egy újabb féreg bizonyítja azt, hogy ha egyszer egy kártékony program forráskódja kikerül az internetre, akkor attól kezdve nincs megállás.

Banki weboldalakra hangolódott a Wedscamp trójai

A Wedscamp trójai banki weboldalak számítógépeken történő manipulálásával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy bizalmas adatokat adjon meg.
 

Facebook: a támadás, amely meg sem történt

Tegnap egy olyan támadás tartotta lázban az internetet, amely valójában meg sem történt. Az eset igencsak elgondolkodtató.

Biztonsági rések

Megmakacsolta magát a Google

A Google ismét bizonyította, hogy egy perccel sem lett türelmesebb, és ha eljön az ideje, akkor könyörtelenül nyilvánosságra hozza a támadókat is segítő felfedezéseinek részleteit.

Kritikus hibát kell megszüntetni a számítógépeken

Az Adobe kritikus fontosságú hibajavítást adott ki a Flash Playerhez. Érdemes mihamarabb telepíteni a frissítést, mert egyes támadások során már szerephez jut a könnyen befoltozható biztonsági rés.
Mobilbiztonság

Túlságosan bátran osztogatjuk a mobil eszközeinket

Minden harmadik felhasználó aggály nélkül megosztja okostelefonját, táblagépét, notebookját az ismerőseivel.

A HTML5 is a kiberbűnözés szolgálatába állt

A fejlesztők számára egyre több olyan eszköz áll rendelkezésre, amelyekkel platformfüggetlen mobil alkalmazásokat készíthetnek. Erre a tényre pedig a kiberbűnözők szeme is felcsillan.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Kettéválik az AccessData

Az AccessData Group két vállalatra bomlik. Az egyik a forensic, míg a másik az információbiztonság területére fókuszál majd.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. Az Apple Safari veszélyes hibáktól szabadult meg a legújabb frissítéseivel.

 2. A Mac OS X operációs rendszer rengeteg hibajavítást kapott.

 3. Az Apple iOS legújabb kiadása jó néhány biztonsági javítást is tartalmaz.

 4. A Wedscamp trójai banki weboldalak számítógépeken történő manipulálásával próbálja rávenni a felhasználót arra, hogy bizalmas adatokat adjon meg.

 5. Az Opera böngésző legújabb verziója számos hibajavítást tartalmaz.

 6. Az ASUS egyes routereihez és hálózati eszközeihez fontos firmware frissítést adott ki.

 7. Az Upatre trójai egy hátsó kapu létesítésével okozhat kellemetlenségeket a fertőzött számítógépeken.

 8. A Windex vírus a futtatható fájlokat fertőzi meg, és ilyen módon terjed a számítógépek között.

 9. A Kronbank trójai banki weboldalakon megadott adatokat igyekszik kifürkészni, majd azokat kiszivárogtatja a terjesztői számára.

 10. A Cendode trójai fájltitkosítással okozhat helyreállíthatatlan károkat a fertőzött számítógépeken.

Partnerhírek

 1. 3n

  A PiK-SYS Kft. – folytatva a több éve elkezdett hagyományt – közreadja a 2015. évre vonatkozó biztonsági fenyegetésekről az előrejelzést.

 2. 8n

  Az idén már tizedik alkalommal hirdetünk pályázatot a cím elnyerésére, melyre bármely magyarországi médiában (elektronikus vagy nyomtatott sajtó) információ- és adatvédelem, információbiztonság témában publikáló újságíró jelentkezhet.

 3. 8n

  Év eleji rohamot indított a váltságdíjszedő kártevő új változata. Ezért Magyarországon és a régióban is érdemes odafigyelni és frissíteni a biztonsági programokat.

 4. 14n

  A PiK-SYS Kft. összegyűjtötte azokat a biztonsági kérdéseket, melyek felvetődnek a vállalati mobileszközök bevezetése és használata kapcsán.

 5. 17n

  Az ESET kutatói idén is kiadták a számítógépeket, a mobilokat és az egyéb internetes eszközöket veszélyeztető fenyegetettségekkel kapcsolatos előrejelzéseiket.

 6. 17n

  Az asztali számítógépeket és az okostelefonokat egyaránt megfertőző kártevők rohama jöhet ebben az évben, de a bűnözők ellopnák a pulzusmérő órák adatait és a fogyókúrás naplókat is.

 7. 1h

  A G Data vírusirtó szoftverei jelenleg kártevőként azonosítják az uTorrent végrehajtható fájljait, mivel azok tartalmazzák az OpenCandy hirdetési modul kódját.

 8. 1h

  Az ESET kiadta a novemberi toplistáját, amelyből kiderül, hogy éppen mely kártékony programok veszélyeztetik leggyakrabban a számítógépeket.

 9. 1h

  Az ESET kanadai kutatói megvizsgálták az először az év elején megjelenő TorrentLocker nevű zsarolóprogram működését. A malware legutolsó változata legalább 40 000 rendszert fertőzött meg pár hónap alatt, leginkább Európában.

 10. 1h

  Az ESET bemutatta legújabb biztonsági termékpalettáját, amely 2015 első felében válik elérhetővé Magyarországon OS X, Windows és Android platformokon is.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ