Nem sikerül meggátolni az Adwind vírus terjedését

Az Adwind nevű kártékony program már eddig is ezrek életét keserítette meg, de még mindig aktív. Ráadásul pofonegyszerűen indíthatók a segítségével támadások.

Vírusvédelem

Értékes adatoktól fosztja meg a felhasználókat a Nivdort trójai

A Nivdort trójai kifejezetten adatlopási célokkal terjed a számítógépek között. A feladatát pedig sajnos nagyon precízen ellátja.

Nyomtatási sornak álcázza magát a Bodegun trójai

A Bodegun trójai egy nyomtatási sort kezelő szolgáltatásnak álcázza magát, miközben a támadók kezébe komoly fegyvert ad.
 

Bizonytalanság övezi a biztonságot

A vállalatok továbbra is komoly kihívásokkal néznek szembe a napi védekezési feladataik során. Ez pedig nagyon sok céget elbizonytalanít, és már a saját képességeikben sem bíznak.

Biztonsági rések

Ismét foltozott a Microsoft

A Microsoft fejlesztői az elmúlt hónapban sem tétlenkedtek a biztonsági frissítések kapcsán, hiszen a februári hibajavító kedd is bővelkedett különféle foltokban.

Biztonsági hibás a Java telepítője

Az Oracle biztonsági okok miatt frissítette a Java telepítőjét, ami mint kiderült eddig tetszőleges kódok futtatására is lehetőséget adhatott.
Mobilbiztonság

Ha nem vigyáz, Önt is megzsarolhatja a telefonja

A Lockdroid nevű zsarolóprogram alapjaiban forgatja fel az androidos mobil készülékeket, és azokon helyreállíthatatlan károkat képes okozni.

Ujjlenyomatos azonosítással egészült ki a CryptTalk

A magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás felhasználói az alkalmazás új verziójával már ujjlenyomatukkal is azonosíthatják magukat.
Spam- és tartalomszűrés

Tovább szigorít a Google

Algoritmusmódosítások sorozatát jelentette be a Google, amivel a célja, hogy fellépjen a webet elöntő feltört weboldalak és a spam ellen.
Computer forensics

Megjelent az Oxygen Forensics Detective szoftver


Az Oxygen Forensics bejelentette a legújabb alkalmazását, amely immár nemcsak a mobilok, hanem a felhőben tárolt adatok, fájlok vizsgálatát is lehetővé teszi.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes | 
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda

Prémium hírcsatorna

 1. A PostgreSQL alapú adatbázisokat két sérülékenység veszélyezteti.

 2. A Nivdort trójai kifejezetten adatlopási célokkal terjed a számítógépek között. A feladatát pedig sajnos nagyon precízen ellátja.

 3. Az Adobe Photoshop alkalmazás esetében három veszélyes sebezhetőséget kell megszüntetni.

 4. Az Adobe fejlesztői a Connect kapcsán több biztonsági rést is befoltoztak.

 5. Az Adobe Flash Player sok hibajavítással gyarapodott.

 6. A Bodegun trójai egy nyomtatási sort kezelő szolgáltatásnak álcázza magát, miközben a támadók kezébe komoly fegyvert ad.

 7. A Microsoft a februári hibajavító kedden két biztonsági rést foltozott be a .Net keretrendszeren.

 8. A Zlob trójai egy újabb variáns formájában indult hódító útjára. Többféle károkozásban is szerepet kaphat.

 9. A Busadom trójai részletes adatokat szivárogtat ki a fertőzött számítógépekről, aminek révén a terjesztői pontos képet kaphatnak a rendelkezésükre álló erőforrásokról.

 10. A Pottieq trójai a legújabb zsaroló programok közé tartozik, és mindent tud, amit az elődjei.

Partnerhírek

 1. 3n

  Adathordozóink a modern technológiának köszönhetően egyre kisebbek és egyre több adatot tudunk tárolni rajtuk, ami a sok előny mellett egy óriási hátrányt is magában hordoz.

 2. 16n

  Az ESET által összeállított legelterjedtebb kártevők toplistájának vezető helyén a tavalyi év utolsó hónapjában sem volt változás, a második pozícióba azonban egy újonc került.

 3. 22n

  Az ESET biztonságtechnológiai cég szakemberei a héten fedezték fel az ukrán áramszolgáltatók ellen decemberben indított kibertámadások újabb hullámát.

 4. 25n

  Két pakisztáni srác 1986-ban megváltoztatta a számítógépek világát.

 5. 26n

  Gyors forensic elérés az USB 3.0 tárhelyekhez

 6. 1h

  Az ESET által összeállított világszerte terjedő számítógépes kártevők novemberi toplistájából, és az év végi hírekből egyértelműen látszódik, hogy tavaly sem pihentek a kiberbűnözők.

 7. 1h

  Nuix 6.2.7 már megjelent és letölthető!

 8. 1h

  Megjelent a Belkasoft forensic zászlóshajójának, az Evidence Centernek az új, 7.4-es verziója.

 9. 2h

  A Digial Forensics Kft. képzést szervez az Arc4dia csapatával a fejlett, célzott támadások elleni védekezés hatékonyabbá tétele érdekében.

 10. 2h

  A vállalatokat, intézményeket, kormányzati szerveket sújtó célzott támadások gyakran megbízhatónak látszó dokumentumok révén következnek be. Az immár hazánkban is elérhető Malware Tracker technológiáknak köszönhetően ezek a kockázatok csökkenthetők.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ