Egészségügyi adatokra fáj a foguk a tolvajoknak

Az egészségügyi szektort egyre nagyobb nyomás alá helyezik a kiberbűnözők. A legutóbb napvilágra került akciójukat több mint egymillió ember adata bánta.

Vírusvédelem

Banki adatokkal csillapítja az éhségét a Bancos trójai

A Bancos trójai legújabb variánsa is banki adatokra éhezik. A károkozó mindent elkövet annak érdekében, hogy leplezze a jelenlétét.

Steam felhasználók adatait lopkodja a Stimaler trójai

A Stimaler trójai elsősorban a Steam felhasználói fiókokkal rendelkező felhasználók adatait veszélyezteti.
 

Word dokumentumok veszélyeztetik a bankkártyákat

Sokat tanult a régimódi makróvírusoktól az a kártékony program, amely bank- és hitelkártya információkat igyekszik megkaparintani.

Biztonsági rések

Még mindig sok a Windows XP-s rendszer

A Windows XP továbbra is nagyon sok szervezet informatikai infrastruktúrájában van jelen. Ez pedig kiegészítő védelmi intézkedések hiányában sok kockázatot vet fel.

Foltozza be Ön is az okosóráját!

Az Apple első alkalommal adott ki biztonsági frissítést a Watch OS operációs rendszeréhez. Ezzel elkezdődött a cég okosóráinak foltozgatása.
Mobilbiztonság

Előbb csap belénk a villám, mint hogy vírusos lesz a mobilunk

Úgy tűnik, hogy a mobil eszközöket fertőző kártékony programok lendülete némileg megtört. De vajon nyugodtan hátradőlhetünk?

Jó hír: egyre kevesebb az androidos vírus

Az Android kompatibilis kártékony programok mennyisége elkezdett csökkenni. Van remény arra, hogy a Google védelmi intézkedései meghozzák a gyümölcsüket, de azért még sok a teendő.
Spam- és tartalomszűrés

Új domainekre csaptak le a spammerek

Miközben a spammerek új trükköket vetnek be a kéretlen levelek küldözgetéséhez, aközben az adathalászok milliónyi támadást indítanak.
Computer forensics

Egyre kevesebb nyom marad a támadások után

A kiberbűnözők egyre gyakrabban használják fel a támadásaik során a PowerShell adta lehetőségeket. Ezáltal jóval hosszabb ideig tudják leplezni a jelenlétüket, miközben átvehetik az irányítást a rendszerek felett.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. Az SAP NetWeaver sebezhetősége adatszivárogtatást segíthet elő a támadók számára.

 2. A lighttpd naplóállományai egy biztonsági résen keresztül válhatnak manipulálhatóvá.

 3. A Linux kernel egy hálózatkezelési hibát tartalmaz.

 4. A Bancos trójai legújabb variánsa is banki adatokra éhezik. A károkozó mindent elkövet annak érdekében, hogy leplezze a jelenlétét.

 5. A TIFF állományok kezelését végző egyik szoftverösszetevő súlyos sebezhetőségeket tartalmaz.

 6. Az Apache HBase egy közepes veszélyességű hibát rejt.

 7. A Stimaler trójai elsősorban a Steam felhasználói fiókokkal rendelkező felhasználók adatait veszélyezteti.

 8. A Yahamam trójai új szolgáltatásokkal halmozza el a Windows-t a terjesztőinek legnagyobb örömére.

 9. A Brambul féreg hálózati megosztásokat térképez fel, és ha ezt megtette, akkor a terjedéséhez is felhasználja a megkaparintott adatokat.

 10. A Dengaru trójai az androidos okostelefonokat, táblagépeket veszélyezteti, és azokat különféle csalásokba vonja be.

Partnerhírek

 1. 5n

  Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 2. 10n

  Idén tavasszal is megrendezésre kerül a BME és a BalaBit által szervezett Open Academy konferencia, melyre ezúttal is több száz szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakembert várnak a szervezők. Vendégelőadóként Slavek Kabrda a Red Hat fejlesztője érkezik Budapestre.

 3. 12n

  A high-tech kínai fellegvárával kötött együttműködési megállapodást az információbiztonság magyarországi éllovasa.

 4. 15n

  Továbbra is sokat hallani a Magyarországon is nagy gondokat okozó CTB-Locker néven ismertté vált adatokat titkosító zsarolóprogramról. Számos fórumon és szakportálon lehet olvasni arról, hogyan lehet elkerülni a CTB-Locker támadást.

 5. 1h

  Az idén márciusban toplistás vírusok mellett, a vírusvédelem utolsó évtizedeinek változásait is elemezték az ESET szakemberei.

 6. 1h

  Az ESET kutatása szerint a legtöbb szülő nem tudja, hogy mihez kezdjen, ha a gyerekét az interneten keresztül bántalmazzák.

 7. 1h

  Az utóbbi évek technikai fejlődése révén (hordozható eszközök, online világ kiszélesedő lehetőségei) és felgyorsuló mindennapok miatt az internet, az online szolgáltatások használata (pl. levelezés, közösségi oldalak) mindennapos rutinná váltak. Mind a magánszférában, mind pedig az üzleti életben megkerülhetetlenek lettek, sőt az online világ immár egyfajta élettér.

 8. 1h

  A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület idén 10 alkalommal hirdeti meg pályázatát az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata - 2015” cím elnyerésére.

 9. 1h

  Mindig aktuális és forró téma a spam és adathalász (phish) levelek problémája. Számtalan fertőzés és adatlopás ezen két régi, de sajnos máig hatékony módszer bevetésével ment és megy végbe, gondoljunk csak a CTB-Locker-re, vagy épp a Carbanak-ra.

 10. 2h

  Hazánkban is elérhetővé vált a memóriakártyák és külső merevlemezek katonai szintű titkosítását biztosító [hiddn] coCrypt nevű eszköz.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ