Tovább izmosodik a biztonsági piac

Az információbiztonsági termékek és szolgáltatások piaca a következő években is növekvő pályán marad. Elsősorban a felhőalapú védelmi megoldások állnak nagy jövő előtt.

Vírusvédelem

Firefoxból lopja az adatokat a Retgate trójai

A Retgate trójai a Firefox böngésző manipulálását követően értékes adatokhoz próbál hozzájutni.

Már adatokat is lop a fájltitkosító Cryptolocker trójai

A fájlokat titkosító, felhasználókat megzsaroló Cryptolocker trójai immár az elektronikus levelezés iránt is túlzott kíváncsiságot mutat.
Adatbiztonság

Interjú: küzdelem a fejlett támadásokkal szemben

A fejlett támadások egyre kifinomultabbá válásával a védekezés mind komplexebb megközelítést igényel. Manapság stratégiaalkotás, valamint a technológiai és a humán biztonság fokozása nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a támadókkal szemben.
 

Interjú: küzdelem a fejlett támadásokkal szemben

A fejlett támadások egyre kifinomultabbá válásával a védekezés mind komplexebb megközelítést igényel. Manapság stratégiaalkotás, valamint a technológiai és a humán biztonság fokozása nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a támadókkal szemben.

Biztonsági rések

Windows: letölthető a hibajavítás javítása

A Microsoft jelezte, hogy orvosolta az egyik hibajavítása kapcsán elmúlt hetekben felmerült problémákat, így az most már nem okozhat fennakadásokat.

Ötven hibától szabadult meg a Chrome böngésző

A Google nem kevesebb mint 50 biztonsági rést foltozott be a Chrome webböngészőjén. A sebezhetőségek felfedezőit pedig ezúttal is megjutalmazta.
Mobilbiztonság

Amikor egy okostelefon önálló életre kel

Nem megfelelően beállított mobil alkalmazások miatt az okostelefonok önálló életre kelhetnek, és a pénztárcánk rovására telefonálgathatnak.

Útmutató a mobil alkalmazások teszteléséhez

Egy olyan útmutató tervezete jelent meg, amely hamarosan alapjául szolgálhat a mobil alkalmazások biztonsági tesztelésének.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Ragua 09.01.
Retgate 08.27.
Cryptolocker.H 08.26.
Goldsun 08.25.
Lapadin 08.22.

Partnerhírek

 1. Manapság stratégiaalkotás, valamint a technológiai és a humán biztonság fokozása nélkül nem lehet hatékonyan fellépni a támadókkal szemben. Hamarosan új képzések is segítik a felkészülést és a védekezést.

 2. 23ó

  A mai naptól az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, mely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve.

 3. 4n

  Az iskolakezdés közeledtével az online veszélyekre hívták fel a figyelmet az ESET szakértői, valamint olyan hasznos tippekkel látták el a szülőket és a gyerekeket, amelyek segítségével csökkenthetők a kockázatok.

 4. 12n

  Az ESET szakemberei minden felhasználót figyelmeztetnek a legújabb Facebookos átverésre, amely Robin Williams színész halálával kapcsolatban próbálja megtéveszteni a közösségi hálózaton felelőtlenül kattintgatókat.

 5. 21n

  Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes vírusok toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 6. 1h

  Az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal

 7. 1h

  Hazánkban is elérhetővé váltak a Logicube adattárolók biztonságos törlésére kifejlesztett technológiái, amik célhardverek formájában teszik lehetővé a különféle előírásoknak és ajánlásoknak megfelelő adatmegsemmisítést.

 8. 1h

  Az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad.

 9. 1h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Bundpil féreg.

 10. 2h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított májusi víruslistából megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

Eseménynaptár
ITBN 2014 09.23.
EuroCACS/ISRM 2014 09.29.
Hacktivity 2014 10.10.
hirdetés
Isidor Club