Nehezen bírják a strapát a biztonsági eszközök

Tovább emelkedett a nagyszabású, jelentős sávszélességet felemésztő szolgáltatásmegtagadási incidensek száma. A védelmi megoldásoknak mind nagyobb támadásokkal kell megbirkózniuk.

Vírusvédelem

Kártékony feladatokra éhes a Spygate trójai

A Spygate trójai meglehetősen nagy hatalommal ruházza fel a terjesztőit a fertőzött rendszereken.

Komplex kémprogram rejtőzik a Golroted féregben

A Golroted féreg rengeteg módosítást végez a számítógépeken, miközben minden értékes adatot a támadók kezébe juttat.
Adatbiztonság

A lappangó támadások felderítésének művészete

A fejlett fenyegetettségek elleni védelmi arzenáljáról ismert Arc4dia vállalat megoldásai immár a magyar piacon is elérhetők. A cég biztonsági technológiái számos érdekességet tartogatnak.
 

Vigyázat! Egy csapásra tudódhat ki az összes jelszava

Egy régóta ismert trójai program új feladatot kapott. Népszerű jelszókezelő alkalmazásokhoz tartozó mester kulcsokat kell megszereznie a terjesztői számára.

Biztonsági rések

Flash Player javítás: fussunk neki még egyszer

Az Adobe egy soron kívüli, nagyon fontos frissítést adott ki a Flash Playerhez. Ezzel egy olyan sebezhetőséget orvosolt, amelyet egyszer már javított.

Nem érdemes halogatni a Drupal frissítését

A Drupal fejlesztői arra kérték a weboldalak üzemeltetőit, hogy mihamarabb telepítsék fel a legutóbb kiadott frissítéseket.
Mobilbiztonság

Durva hálózat segíti az androidos vírusokat

Az egyik legismertebb androidos kártékony program egy új változat formájában terjed. Egy gondosan kiépített hálózatba szervezi a készülékeket, és teljesen kiszolgáltatottá teszi azokat a támadásokkal szemben.

Biztonsági technológiákat leplezett le a BlackBerry

A BlackBerry bejelentette a legújabb védelmi technológiáit, amelyek platformfüggetlen módon igyekeznek növelni a vállalati mobilozás biztonságát.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Kettéválik az AccessData

Az AccessData Group két vállalatra bomlik. Az egyik a forensic, míg a másik az információbiztonság területére fókuszál majd.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés

Prémium hírcsatorna

 1. A ClamAV egy súlyos sebezhetőség miatt szorul frissítésre.

 2. A Spygate trójai meglehetősen nagy hatalommal ruházza fel a terjesztőit a fertőzött rendszereken.

 3. A Liferay Portal egy XSS-alapú támadásokra lehetőséget adó sebezhetőséget tartalmaz.

 4. Az Adobe a Flash Playerhez egy soron kívüli javítást adott ki.

 5. A Golroted féreg rengeteg módosítást végez a számítógépeken, miközben minden értékes adatot a támadók kezébe juttat.

 6. Az ImageMagick egy DoS-támadásokra lehetőséget adó hibát tartalmaz.

 7. Az Asterisk fejlesztői jó néhány sebezhetőséget orvosoltak az alkalmazásban.

 8. A Cryptolocker trójai legújabb variánsa fontos felhasználói állományok használhatatlanná tétele után rögtön megzsarolja a számítógép tulajdonosát.

 9. A Jiripbot trójai egy hátsó kaput létesít a számítógépeken, miközben minden rendszerinformációval ellátja a terjesztőit.

 10. Az Upnoda trójai a feltűnés kerülése érdekében egy NVIDIA frissítésnek álcázza a saját állományát.

Partnerhírek

 1. 2n

  A fejlett fenyegetettségek elleni védelmi arzenáljáról ismert Arc4dia vállalat megoldásai immár a magyar piacon is elérhetők. A cég biztonsági technológiái számos érdekességet tartogatnak.

 2. 3n

  Magyarország is csatlakozott az Eurojackpot eddig 14 tagországot számláló családjához. Több más követelmény mellett magas szintű információbiztonsági elvárásokat is teljesítenie kell a játékot szervező cég rendszereinek, amihez nélkülözhetetlen segítséget nyújt a KÜRT SeCube szoftvere.

 3. 7n

  Az AccessData Group két vállalatra bomlik. Az egyik a forensic, míg a másik az információbiztonság területére fókuszál majd.

 4. 14n

  2014 októberében a Refresh trójai maradt a vírusok toplistájának első helyezettje, mivel ez a károkozó veszélyeztette leggyakrabban a számítógépeket.

 5. 17n

  Gyorsult az új számítógépes kártevők megjelenésének üteme a G Data kutatólaboratóriuma szerint. A legtöbb fertőző szerver az Egyesült Államokban, Kínában és Oroszországban van, de a vírusok terjesztéséért nem a pornóoldalak felelnek.

 6. 23n

  Az Európai Bizottság támogatásával létrejött IPACSO projekt szervezői idén első alkalommal díjazták az európai kontinens IT-biztonsági cégeit és technológiáit. A leginnovatívabb gyártó díját a német G Data nyerte el.

 7. 24n

  Az ESET kutatói Halloween alkalmából védelmi tippeket adnak az ilyenkor fokozódó veszélyek miatt.

 8. 27n

  A nagyszámú új fenyegetések és ezek tendenciózus emelkedése miatt a legtöbb vállalat ma már sokszor úgy tűnik, hogy szélmalomharcot folytat az IT védelem területén. Azonban ennek nem csak a kártevők és a hackerek az okai.

 9. 1h

  A legújabb kiadások Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaznak, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

 10. 1h

  Október végén ismét megrendezésre kerül az Open Academy, amelynek keretében több száz informatikus szakember vehet részt a BalaBit és a BME közös tréningjén.

hirdetés
Isidor Club
 
 

Biztonságportál Prémium

Isidor Biztonsági Központ