Sok fejtörést okoz a Java biztonsága

Az informatikusok és a biztonsági szakemberek egyre jobban tartanak a Java alapú alkalmazások sebezhetőségeitől. Tudják, hogy gondok vannak, de nem könnyű úrrá lenni a nehézségeken.

Vírusvédelem

Hirdetési csalókat segít az Asterope trójai

Az Asterope trójai hirdetési csalásokba vonja be az áldozatául eső számítógépeket.

Rendszerinformációkat szivárogtat ki a Pittyger trójai

A Pittyger trójai hátsó kapu létesítésével veszélyezteti az általa megfertőzött számítógépeket.
Biztonsági rések

Veszélyben a vBulletin fórumok

Ha még nem történt meg, akkor mielőbb érdemes frissíteni a vBulletin fórumokat, mert egy súlyos sebezhetőséget tartalmaznak.

Több mint 100 fontos hibajavítás vár telepítésre

Az Oracle több mint száz biztonsági rést foltozott be a különféle alkalmazásain. A Java is számos kritikus frissítéssel gyarapodott.
Mobilbiztonság

Vigyázzon, hogy mit tölt le a mobiljára!

A legtöbb népszerű androidos alkalmazásnak van legalább egy hamis párja. Ezért a mobil szoftverek beszerzésénél és telepítésénél célszerű nagyon körültekintőnek lenni.

Munkásabb a mobilbiztonság, mint gondolnánk

A mobil eszköz- és alkalmazásmenedzsment megoldások használata egyre inkább elkerülhetetlenné válik a vállalati környezetekben, azonban önmagukban ezek a technológiák sem képesek helytállni. Átfogó védelemre van szükség.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.

Adathalászok lépnek a spammerek helyébe

A legfrissebb felmérések szerint a levélszemét mennyisége tovább csökkent. Ugyanakkor internetes csalási kísérletek továbbra szép számmal akadnak.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.

Fő a fejük a hatóságoknak

A hatóságokat egyre többször hátráltatja az, hogy szükség esetén nem képesek belelátni egyes internetes tevékenységekbe. Ezúttal az Apple chat szolgáltatása ütötte ki a biztosítékot.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Asterope 07.23.
Pittyger 07.22.
Cryptolocker.G 07.21.
Injecta 07.17.
Snifula 07.16.

Partnerhírek

 1. 12ó

  Hazánkban is elérhetővé váltak a Logicube adattárolók biztonságos törlésére kifejlesztett technológiái, amik célhardverek formájában teszik lehetővé a különféle előírásoknak és ajánlásoknak megfelelő adatmegsemmisítést.

 2. 1n

  Az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad.

 3. 7n

  Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Bundpil féreg.

 4. 1h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított májusi víruslistából megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 5. 1h

  A 61. „Az információvédelem menedzselése” szakmai fórumunkra az Infotér forgatócsoportja is kilátogatott.

 6. 1h

  A Cyberoam blogbejegyezésében hívja fel a vállalatok figyelmét a FIFA brazíliai világbajnoksága által okozott veszélyekre és nehézségekre. A szervezők és szurkolók mellett ugyanis a spammerek és internetes bűnözők is ugyanúgy készülnek ezekre a világeseményre és igyekeznek kihasználni a felfokozott figyelmet.

 7. 1h

  Az észak-amerikai és európai érdekeltségeinek tovább erősítése érdekében nyolcmillió dollár értékű tőkét von be a BalaBit. A tranzakció révén a londoni székhelyű C5 Capital kockázati tőketársaság szerez részesedést az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatban.

 8. 1h

  A KÜRT Zrt., valamint a Microsoft és a Kereskedelmi és Iparkamarák országjáró roadshow-t tart, amelynek záró állomása holnap Budaörsön, a KÜRT székházában lesz.

 9. 1h

  Nemcsak a gyengébb minőség miatt kell vigyázni a kínai okostelefonokkal, a gyártók „üzletpolitikája” sem felel meg az európai irányelveknek – figyelmeztet a G Data.

 10. 1h

  A KÜRT Zrt. immár 25 éve van jelen a hazai és nemzetközi informatikai piacon. A cég első éves, 6 milliós árbevétele hat sajátgyártású lemezcsomag-mosógép eladásából származott, a vevő nem más volt, mint a Vörös Hadsereg.

Eseménynaptár
Defcon 22 08.07.
ITBN 2014 09.23.
EuroCACS/ISRM 2014 09.29.
hirdetés
Isidor Club