Ennyi támadás még soha nem veszélyeztette az adatainkat

Az első félévben minden korábbinál több adathalász támadás indult a felhasználók bizalmas adatai ellen. Magyarországon több mint kétszáz ilyen támadást regisztráltak, így nagy szükség van az óvatosságra.

Vírusvédelem

Kémprogramokat szégyenít meg a Cidox trójai

A Cidox trójai meglehetősen mohón képes gyűjtögetni az értékes adatokat a számítógépekről.

Retteg a virtuális gépektől az Ippedo féreg

Az Ippedo féreg kerüli a virtualizált rendszereket, mondván azok biztosan a leleplezését szolgálják.
 

Amikor ellenünk fordul a titkosítás

A titkosításról általában, mint egy nagyon hasznos, nélkülözhetetlen védelmi mechanizmusról beszélünk. Sajnos azonban könnyen az ellenségünkké is válhat.

Biztonsági rések

Súlyos hiba tátong a Windowson

A Microsoft egy olyan súlyos biztonsági hiba megszüntetésén dolgozik, amely teljesen kiszolgáltatottá teheti a számítógépeket. Egy átmeneti hibajavítás már elérhető a Windows-hoz.

Ne halogassa a Drupal frissítését!

Megjelentek azok a kódok, amelyek a Drupal egyik biztonsági résének kihasználására alkalmasak. A hibajavítás már elérhető, érdemes minél előbb telepíteni.
Mobilbiztonság

Androidos vírusterjesztés Star Wars képekkel

Egy olyan technika részletei kerültek napvilágra, amely teljesen ártalmatlannak tűnő képállományok felhasználásával tesz lehetővé androidos vírusterjesztést.

Iránymutatások a biztonságos BYOD megteremtéséhez

Megjelent az a biztonsági útmutató, amely elsősorban az állami szektor szereplőinek ad iránymutatásokat a BYOD-trendek kezeléséhez. Persze a megfogalmazott tanácsok az üzleti szféra számára is előnyösen használhatók.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Cidox 10.22.
Ippedo 10.21.
Festalco 10.20.
Cakwerd 10.16.
Luaddit 10.15.

Partnerhírek

 1. 3n

  A legújabb kiadások Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaznak, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

 2. 3n

  Október végén ismét megrendezésre kerül az Open Academy, amelynek keretében több száz informatikus szakember vehet részt a BalaBit és a BME közös tréningjén.

 3. 4n

  A népszerű világsztárok közösségi oldalait több tízmillió felhasználó követi világszerte. Egy-egy bejegyzést akár százezren is lájkolnak, ez pedig alkalmat ad a kártevők és a kéretlen reklámok terjesztőinek arra, hogy megtévesszék a rajongókat.

 4. 8n

  Az ESET kiadta a szeptemberre vonatkozó vírus toplistáját, amely több szempontból is érdekesen alakult.

 5. 9n

  Magyar nyelven is bemutatta új lakossági antivírus programjait a kiváló felismerési arányairól ismert G Data.

 6. 23n

  Az ESET mérnökei kapták az első Szőr Péterről elnevezett, a legjobb biztonsági kutatásért járó díjat.

 7. 25n

  Néhány hónappal az OpenSSL Heartbleed sérülékenységet követően, ismét újabb sérülékenységre derült fény, amely számtalan eszközt és rendszert érint.

 8. 28n

  A Blindspotter a felhasználók viselkedésének valós idejű elemzésével minimalizálja az adatszivárgás kockázatát.

 9. 28n

  Az ESET mérnökei kiderítették, hogy a BlackEnergy egy új variánsa több ukrán és lengyel kifejezetten állami szervezetet és vállalkozást támadott meg.

 10. 1h

  Magyarországon fejlesztés alatt áll egy felhő alapú log elemzési szolgáltatás, amellyel költséghatékonyabb lehetne a tesztelés és a minőségbiztosítás, s amely teljesen rugalmasan támogatná a félig strukturált szöveges inputok gyors normalizációját, illetve elemzését.

hirdetés
Isidor Club