Így mellesztik le a bankszámlákat a netes csalók

Az internetes feketepiacon egy olyan eszköz terjed, amely a nagy mennyiségben eltulajdonított kártyaadatok felhasználósával emel le pénzt a felhasználók számláiról.

Vírusvédelem

Indítópultból startol az Emdivi trójai

Az Emdivi trójai az Indítópult segítségével töltődik be a Windows minden egyes újraindításakor.

Jegyzettömbben rejtőzik a Beginto trójai

A Beginto trójai a Windows Jegyzettömbjének próbálja álcázni magát, miközben egy hátsó kapu kiépítésén dolgozik.
Adatbiztonság

Interjú: átformálódó titkosítás

Az informatikai és a biztonsági trendek a titkosítási megoldásokat sem hagyják érintetlenül. Az adatok oltalmazását szolgáló technológiák kiválasztása minden korábbinál nagyobb megfontoltságot igényel.
 

A Windows 10 biztonsági újdonságai

A Windows 10 operációs rendszer a biztonság terén is számos újdonsággal fog szolgálni. Most ezekből szemezgetünk.

Biztonsági rések

Súlyos hiba tátong a Windowson

A Microsoft egy olyan súlyos biztonsági hiba megszüntetésén dolgozik, amely teljesen kiszolgáltatottá teheti a számítógépeket. Egy átmeneti hibajavítás már elérhető a Windows-hoz.

Ne halogassa a Drupal frissítését!

Megjelentek azok a kódok, amelyek a Drupal egyik biztonsági résének kihasználására alkalmasak. A hibajavítás már elérhető, érdemes minél előbb telepíteni.
Mobilbiztonság

Egy több károkozó hajt a mobilozók pénzére

A mobil kártékony programok többsége továbbra is emelt díjas SMS-ekkel próbál károkat okozni. Sajnos sokszor nem is sikertelenül.

Ugranak a mobil eszközökre a kis cégek, de a biztonság...

A kisvállalkozások ugyanolyan ütemben vezetik be a mobil eszközöket, mint a nagyvállalatok, azonban náluk sokkal gyakrabban hiányoznak a mobilbiztonság megteremtéséhez szükséges erőforrások.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Emdivi 10.30.
Beginto 10.29.
Lockdroid.F 10.28.
Tepmim 10.27.
Cidox 10.22.

Partnerhírek

 1. A nagyszámú új fenyegetések és ezek tendenciózus emelkedése miatt a legtöbb vállalat ma már sokszor úgy tűnik, hogy szélmalomharcot folytat az IT védelem területén. Azonban ennek nem csak a kártevők és a hackerek az okai. A rendszergazdák munkáját a különböző biztonságtechnikai menedzsment szoftverek és jelentéskészítő eszközök kusza sokasága ugyanúgy megnehezíti, mint a számtalan új és kifinomult kártékony program. Az integritás és a teljes átláthatóság hiánya könnyen a hatékony munka rovására mehet.

 2. 9n

  A legújabb kiadások Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaznak, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

 3. 10n

  Október végén ismét megrendezésre kerül az Open Academy, amelynek keretében több száz informatikus szakember vehet részt a BalaBit és a BME közös tréningjén.

 4. 11n

  A népszerű világsztárok közösségi oldalait több tízmillió felhasználó követi világszerte. Egy-egy bejegyzést akár százezren is lájkolnak, ez pedig alkalmat ad a kártevők és a kéretlen reklámok terjesztőinek arra, hogy megtévesszék a rajongókat.

 5. 15n

  Az ESET kiadta a szeptemberre vonatkozó vírus toplistáját, amely több szempontból is érdekesen alakult.

 6. 16n

  Magyar nyelven is bemutatta új lakossági antivírus programjait a kiváló felismerési arányairól ismert G Data.

 7. 29n

  Az ESET mérnökei kapták az első Szőr Péterről elnevezett, a legjobb biztonsági kutatásért járó díjat.

 8. 1h

  Néhány hónappal az OpenSSL Heartbleed sérülékenységet követően, ismét újabb sérülékenységre derült fény, amely számtalan eszközt és rendszert érint.

 9. 1h

  A Blindspotter a felhasználók viselkedésének valós idejű elemzésével minimalizálja az adatszivárgás kockázatát.

 10. 1h

  Az ESET mérnökei kiderítették, hogy a BlackEnergy egy új variánsa több ukrán és lengyel kifejezetten állami szervezetet és vállalkozást támadott meg.

hirdetés
Isidor Club