Nagyon durva, amit ez a vírus művel

Egy olyan újabb zsaroló, fájlokat romboló kártékony program ütötte fel a fejét, amely az eddigieknél is jóval reménytelenebb helyzetbe hozhatja a felhasználókat.

Vírusvédelem

Linuxra hangolódott a Kaiten trójai

A Kaiten trójai a Linux alapú rendszerekhez képes jogosulatlan hozzáférést biztosítani a támadók számára.

Károkozásokba vonja be a PC-ket a Kasidet trójai

A Kasidet trójai sok egyéb feladata mellett elosztott szolgáltatásmegtagadási támadások elősegítésével okozhat komoly fejtörést.
Biztonsági rések

Biztonsági rés tátong az Androidon

Egy olyan androidos sebezhetőségre derült fény, amely ártalmas kódok futtatását teheti lehetővé a támadók számára.

Így jutalmazhatja a biztonsági kutatókat

Egy új keretrendszer vált elérhetővé, amely a biztonsági rések után kutató szakembereknek és az őket jutalmazó cégeknek jelenthet segítséget.
Mobilbiztonság

A mobilbiztonságba kapaszkodik a BlackBerry

Úgy tűnik, hogy a BlackBerry továbbra is csak a biztonságba tud kapaszkodni. A cég minden reménye abban van, hogy a folyamatosan fejlesztett védelmi technológiával talpon tud maradni.

Így válhat zsarolóvá egy okostelefon

A Koler nevű zsarolóprogram mind a Windows alapú számítógépekre, mind az androidos mobil eszközökre veszélyt jelent.
Spam- és tartalomszűrés

Új fejlesztésekkel rukkolt elő a Spamhaus


A Spamhaus jelezte, hogy kibővíti az eddigi feketelistás adatbázisát. Különösen a vírusterjesztésben és a botnetek vezérlésében szerepet kapó domainek ellenőrzése szigorodik.

Adathalászok lépnek a spammerek helyébe

A legfrissebb felmérések szerint a levélszemét mennyisége tovább csökkent. Ugyanakkor internetes csalási kísérletek továbbra szép számmal akadnak.
Computer forensics

Elkészült az AccessData FTK 5 szoftver


Az AccessData kiadta a Forensic Toolkit (FTK) legújabb, 5-ös verzióját, amely elsősorban a képek elemzése, a webböngészési tevékenységek vizsgálata valamint az adatvizualizáció terén hozott újdonságokat.

Fő a fejük a hatóságoknak

A hatóságokat egyre többször hátráltatja az, hogy szükség esetén nem képesek belelátni egyes internetes tevékenységekbe. Ezúttal az Apple chat szolgáltatása ütötte ki a biztosítékot.
Gyorssegély
 
Antivírus: Avast |  AVG |  Malwarebytes |  G Data IS
Antispyware: Ad-Aware |  Spybot |  SpywareT.
Tűzfal: Comodo |  ZoneAlarm
Mentés: Cobian Backup
Online: ESET |  Bitdefender |  Norton |  Panda
hirdetés
Legújabb vírusok
Scieron 07.31.
Kaiten 07.30.
Kasidet 07.29.
Netweird 07.28.
Mysayad 07.25.

Partnerhírek

 1. 22ó

  Az ESET bejelentette, hogy együttműködésre léptek a hálózatbiztonsági megoldásokat gyártó Cyberoam Technologies-zal

 2. 7n

  Hazánkban is elérhetővé váltak a Logicube adattárolók biztonságos törlésére kifejlesztett technológiái, amik célhardverek formájában teszik lehetővé a különféle előírásoknak és ajánlásoknak megfelelő adatmegsemmisítést.

 3. 8n

  Az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad.

 4. 15n

  Az ESET statisztikái alapján összeállított júniusi víruslistából megtudhatjuk, hogy immár kilencedik hónapja listavezető a mentéseket törlő Bundpil féreg.

 5. 1h

  Az ESET statisztikái alapján összeállított májusi víruslistából megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

 6. 1h

  A 61. „Az információvédelem menedzselése” szakmai fórumunkra az Infotér forgatócsoportja is kilátogatott.

 7. 1h

  A Cyberoam blogbejegyezésében hívja fel a vállalatok figyelmét a FIFA brazíliai világbajnoksága által okozott veszélyekre és nehézségekre. A szervezők és szurkolók mellett ugyanis a spammerek és internetes bűnözők is ugyanúgy készülnek ezekre a világeseményre és igyekeznek kihasználni a felfokozott figyelmet.

 8. 1h

  Az észak-amerikai és európai érdekeltségeinek tovább erősítése érdekében nyolcmillió dollár értékű tőkét von be a BalaBit. A tranzakció révén a londoni székhelyű C5 Capital kockázati tőketársaság szerez részesedést az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatban.

 9. 1h

  A KÜRT Zrt., valamint a Microsoft és a Kereskedelmi és Iparkamarák országjáró roadshow-t tart, amelynek záró állomása holnap Budaörsön, a KÜRT székházában lesz.

 10. 1h

  Nemcsak a gyengébb minőség miatt kell vigyázni a kínai okostelefonokkal, a gyártók „üzletpolitikája” sem felel meg az európai irányelveknek – figyelmeztet a G Data.

Eseménynaptár
Defcon 22 08.07.
ITBN 2014 09.23.
EuroCACS/ISRM 2014 09.29.
hirdetés
Isidor Club